02/09

Officiële berichten - 2/9/2022

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2022

Toevoeging:

Zo 2 oktober    BK snelwandelen 20km V en 35km M     Tilburg (NED)

 

VERENIGINGSBIJDRAGEN VOLGEND SPORTJAAR MET INDEXATIE

In bijlage het overzicht van de bijdragen 2022-2023.

 

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIORES / BELOFTEN:

Prestaties behaald vanaf 01/04/2022 komen in aanmerking. Selectie zonder prestatie gedurende de aangegeven periode kan alleen als er minder inschrijvingen zijn dan het maximum aantal toegelaten deelnemers, en als de atleet een prestatie heeft vanaf 01/04/2021.

Uitzondering: Voor de selectie op de 5000m wordt ook rekening gehouden met tijden op de 3000m * (vergelijking volgens de WA-tabellen).

 

* Heel wat van de beloftevolle juniores en beloften hebben dit en vorig jaar weinig tot geen gelegenheid gehad om deel te nemen aan een 5000m, tevens omdat zij zich hebben gefocust op de 3000m die op het programma stond van internationale kampioenschappen. Als we de ranglijsten bekijken zijn er heel wat goede atleten die wel een 3000m gelopen hebben maar geen 5000m, wat betekent dat als zij willen deelnemen aan het BK 5000m ofwel nog snel een 5000m moeten zoeken ofwel niet kunnen deelnemen. Vandaar deze uitzondering.

 

RECREATIESPORTFONDS 2022

De Vlaamse Atletiekliga verdeelt ook dit jaar 20.000 euro onder de clubs die aandacht hebben voor een kwaliteitsvol recreatieaanbod. Om in aanmerking te komen voor dit fonds moet de club op datum van 30/9/2022 minstens 10% recreanten hebben onder haar leden.

De intentie om te willen deelnemen aan het fonds wordt ingediend door uiterlijk 15/10 de lijst in te sturen van ACTIEVE RECREATIEVE loopbegeleiders. Hiermee bedoelen we begeleiders van beginnende en gevorderde joggers. Deze lijst kan je downloaden via https://www.atletiek.be/club/fondsen#recreatiesportfonds .

Het reglement van het Recreatiesportfonds ’22 is op deze plaats ook raadpleegbaar. Let er vooral op dat je, om in aanmerking te komen voor het kwalitatieve luik (50% van de middelen), minstens één deelnemer moet hebben aan de Running&Co dag van 15/10 te Leuven.

 

ONTSLAG LIER

De Raad van Bestuur ontving het ontslag van atletiekvereniging LIER.

De andere verenigingen kunnen binnen de 30 kalenderdagen bezwaren en opmerkingen schriftelijk inbrengen bij de VAL.
De raad van bestuur beslist na deze termijn over de datum van het voorwaardelijk ontslag.

 

WEBINAR: DE VERNIEUWDE VTS OPLEIDINGSSTRUCTUUR BINNEN ATLETIEK VANAF 2024

Vanaf 2024 schakelen we over naar een nieuwe VTS opleidingsstructuur binnen atletiek. In deze Webinar wordt uitgelegd hoe deze structuur eruit zal zien, wat nieuw is en wat zal veranderen t.o.v. de huidige structuur, wat voor gevolgen dit eventueel heeft op de trainers die in de huidige structuur aan het opklimmen zijn, etc. Er wordt zeker voldoende tijd voorzien om jullie vragen te beantwoorden. 

  • Wanneer: dinsdag 20 september 2022
  • Tijdstip: 20u30 - 21u30
  • Doelgroep: alle (toekomstige) trainers 
  • Organisatie: Vlaamse Atletiekliga 
  • Deelname: GRATIS 
  • Locatie: online (Webinar) 
  • Inschrijven: via de webshop

 

Info: Sietske Lenchant - sietske@atletiek.be

 

WIL JE (CLUB)JURYLID WORDEN?

Dat kan door een laagdrempelige opleiding te volgen.

Er zijn 2 startmogelijkheden:

  • Clubjurylid
  • Jurylid niveau 1

Meer info in bijlage

 

Maand van de sportclub

Op starten met sporten staat geen leeftijd. Tijdens de maand van de sportclub kan je mensen van alle leeftijden laten kennismaken met jouw club, want niet alleen kinderen vormen de doelgroep van de maand van de sportclub. Ga op zoek naar mogelijkheden om je werking ook open te stellen voor jongeren en volwassen, een groep die minder snel de weg naar de sportclub vindt. Organiseert jouw club een Start2Run die van start gaat in september of bieden jullie recreatieve loopsessies aan? Laat mensen proeven van dit aanbod, bijvoorbeeld met een gratis sessie, om hen te overtuigen van de meerwaarde van levenslang sporten. Want recreatief lopen in clubverband vormt een grote stimulans om te blijven sporten en vergroot de sociale context van zowel de atleten als de club.  

Kortom, als club kan je tijdens de maand van de sportclub zelf een focus leggen. Alle info over maand van de sportclub vind je hier.