02/06

Officiële berichten - 2/6/2021

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2021

Verplaatsing:

  • BK Trail + Ultra-Trail in Theux (SPA) van 6 juni naar 4 september.

Verduidelijking:

  • Het BK Masters en het KVV Masters zullen dit jaar samenvallen in het weekend van 18-19 september in Ninove (EA). Wegens te veel podia zal het PK Masters uitzonderlijk wegvallen.

WEBINAR VOOR CLUBS ROND HERSTART COMPETITIE EN STRATEGISCHE OEFENING

Gery Follens, voorzitter van de raad van bestuur van Atletiek Vlaanderen, zal net als vorig jaar een uiteenzetting geven over de huidige coronasituatie. We kunnen immers onze competitie terug opstarten vanaf 9 juni. Daarnaast loopt er al sinds begin dit jaar een strategische oefening waar een aantal werkgroepen voorbereidend werk hebben uitgevoerd dat resulteert in een brede bevraging van onze clubs. Gery zal het kader en doel van deze strategische oefening verduidelijken.

De webinar vindt plaats op donderdag 10 juni om 20u00. Je moet je registreren via deze link.

AANGEVRAAGDE MICROMEETINGS 9 – 30 JUNI + BESTAANDE MEETINGS JUNI

Alle micromeetings die door de federatie zijn goedgekeurd staan vanaf vanmiddag in Alabus onder de status ‘Pre-accept’. Clubs moeten voor morgenavond 23u00 de disciplines + starttijd van de disciplines toevoegen. Ook moet het tijdschema apart worden toegevoegd via ‘Bijlagen’. Bij vragen kan je terecht bij Josefien.

We kijken dan vrijdag de ingevoerde gegevens na en accepteren de micromeeting waardoor ze vanaf zaterdag in Atletiek.nu staat en clubs kunnen starten met de voorinschrijvingen. Nog even ter herhaling, werken met voorinschrijvingen is verplicht!

Organisatoren waarvan de meeting in juni al in de zomerkalender staat en die in Alabus op ‘Geaccepteerd’ staan moeten ook voor morgenavond 23u00 het tijdschema toevoegen via ‘Bijlagen’.

Belangrijk!
Ook organisatoren die al een meeting hadden gepland moeten zich houden aan volgende regels.
De richtlijnen van de overheid schrijven van 9 tot en met 30 juni dat een maximum van 50 personen binnen of 100 personen buiten mag deelnemen aan niet-professionele sportieve wedstrijden en niet-professionele sporttrainingen. Er is ook een maximum van 400 toeschouwers (inclusief kinderen t.e.m. 12 jaar) tegelijkertijd in het stadion. We tellen hierbij ook atleten/jury/medewerkers aangezien deze voor en na de wedstrijd niet volledig gescheiden kunnen worden van het publiek.