19/11

Officiële berichten - 19/11/2021

logo val

CORONA UPDATE: OPNIEUW VERSTRENGINGEN TEGEN VIERDE GOLF

Vanaf morgen treden nieuwe, verstrengde coronamaatregelen in werking om de vierde golf van de coronapandemie te bedwingen. De nieuwe maatregelen gelden zeker tot 28 januari en hebben ook een impact op de sportsector.

Uitbreiding mondmaskerplicht
De uitbreiding van de mondmaskerplicht is één van de belangrijkste maatregelen. Voorheen moest wie ouder was dan 12 jaar een mondmasker dragen op drukke plaatsen. Vanaf morgen wordt de leeftijdsgrens verlaagd naar 10 jaar, waardoor kinderen vanaf 10 jaar een mondmasker moeten dragen op het openbaar vervoer, school en winkels. Maar ook in publieke gebouwen, fitnesscentra, horeca en op evenementen.

Covid Safe Ticket Plus
De toepassing van het CST wordt ook uitgebreid naar publieke evenementen, zoals sportwedstrijden, van meer dan 50 personen binnen of 100 personen buiten. Atletiek Vlaanderen stelde het gebruik van het CST al in als algemene regel voor alle organisaties van de Vlaamse atletiekclubs, zowel voor indoormeetings als veldlopen, vanaf 1 november na het Overlegcomité van 26 oktober, waardoor de nieuwe verstrengingen van de toepassing van het CST weinig impact hebben op de organisaties.

Maar vanaf 20 november moet je op atletiekwedstrijden dus zowel een CST voorleggen en tijdens het evenement een mondmasker dragen. Opgelet, het CST is van toepassing op iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden, terwijl de mondmaskerplicht verplicht is voor iedereen vanaf 10 jaar. Bijgevolg spreken we over een Covid Safe Ticket Plus, door de combinatie van het CST en de mondmaskerplicht op evenementen. De mondmaskerplicht is niet toepassing voor atleten die aan het opwarmen zijn of hun wedstrijden afwerken.

Clubkantine
In de horeca, dus ook in de clubkantine, zullen we opnieuw een mondmasker moeten dragen, behalve wanneer we neerzitten. De verplichting geldt voor iedereen vanaf 10 jaar, bovenop de verplichting van het CST vanaf 16 jaar.

WINTERKALENDER 2021-2022

Afgelastingen:

 • 22004 – 27/11/2021: Open meeting met jeugd (AVT)
 • 22013 – 12/12/2021: Indoormeeting PC Limburg (AVT)

FEDERALE ZOMERKALENDER 2022

Hierbij de data van de Athletics Classic Meetings in 2022:

 • ACHL    Zo 1 mei
 • DUFF    Ma 6 juni
 • ACW     Zo 19 juni
 • RIEM    Za 13 augustus
 • VMOL   Za 20 augustus
 • DEIN     Za 3 september

SCHRIJF JE NU IN VOOR EEN VAN DE START 2 COACH ATLETIEK SESSIES IN HET VOORJAAR VAN 2022!

De S2C is een opleiding die laagdrempelig aangeboden wordt binnen de clubs.
Tijdens deze module komen de basisprincipes van verantwoord training geven aan bod. Specifiek leer je de training afstemmen rond een aantal bouwstenen van het didactisch model (trainer, atleet, omgeving, leerdoelen en methoden) en leer je atleten op een veilige manier te begeleiden op en rond de atletiekpiste. We richten ons hierbij op de doelgroep Kangoeroes waarin gewerkt wordt met uitgewerkte spelfiches als beginpunt, ideaal dus voor startende trainers!

Wat zijn de voordelen van deze Start 2 Coach?

 • Laagdrempelig: sléchts 15 uur aan theorie en praktijk.
 • Flexibel: kan binnen elke club aangevraagd worden (cursus start wel pas bij een minimum van 12 deelnemers).
 • Vrijstellingen: vanaf 2022 behoort deze module tot 1 van de 4 modules van de Initiator Atletiek opleiding. Door het behalen van de S2C module (eventueel in eigen club), behaal je vrijstellingen voor module 1 van de Initiator Atletiek opleiding. Door slechts enkele (± 6) fysieke lesdagen extra op locatie behaal je dan ook je Initiator Atletiek diploma en kom je meteen ook meer te weten over de doelgroep Benjamins. Opgelet: een Aspirant-Initiator wordt NIET vrijgesteld met een Start 2 Coach attest.
 • Erkenning: bij het behalen van de S2C module ontvang je als trainer een attest vanuit VTS.
 • Tarief: deze S2C module kost slechts €50.

Mogelijke locaties: Haacht, Vilvoorde, Brugge, Geel, Evergem, Kapellen, Mol, Diest, Beveren, Hamme.
Alle informatie vind je terug op onze website.

BIJSCHOLING: JOSE UVA – MASTERCLASS IN HORIZONTALE SPRONGEN (ENG)

Locatie: online
Datum: 4/12/2021
Tijdstip: 14u00 – 15u30
Spreker: José Uva
Deelname: €5 VAT-leden, €15 VAL-leden, €30 anderen.
Inschrijven kan via onze webshop.

Er wordt opnieuw een Coach Talk sessie aan verbonden op een nog te bepalen later tijdstip. Deze zal o.l.v. kwaliteitsmanager Fernando Oliva verlopen. Voor meer informatie kan je terecht op onze website.

MEEDOEN MET DE GREEN DEAL SPORTDOMEINEN

De Green Deal Sportdomeinen is een samenwerkingsverband. Initiatieven en ideeën vanop het werkveld worden gefaciliteerd en versneld door samenwerking. Er zijn 3 levels om mee te doen: supporter, deler en co-creator. Meedoen kan dus op maat van je eigen capaciteit en ambitie.

“Samen gaan we voor kwalitatieve, gezonde en klimaatbestendige buitensportdomeinen met positieve impact op natuur, gebruiker en omgeving. We realiseren dit door oplossingsgerichte samenwerkingsverbanden in het werkveld en met overheden. We benaderen buitensportdomeinen als een totaal (eco)systeem, samen met iedereen betrokken bij ontwerp, aanleg, beheer en gebruik.”
Dit is de gedeelde en collectieve ambitie die vanuit de Green Deal Sportdomeinen samen met jou willen realiseren!

Bekijk alle informatie online.
Op de website van de Green Deal Sportdomeinen vind je sinds begin november alle informatie:

 • Wat is de aanleiding en bedoeling van deze Green Deal en wat gaat er concreet gebeuren?
 • Wat krijg je als je meedoet? Wat verwachten we als je meedoet?
 • Herbekijk online integraal het infomoment van 26 oktober waar we alles haarfijn uitleggen.

Bekijk hier de doelstellingen, acties, aanbod en verwachtingen Green Deal Sportdomeinen
Teken nu concreet in om deel te nemen. Doe dit tegen uiterlijk maandag 22 november via dit formulier.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van volgende vergadering terugvinden op onze website: