17/09

Officiële berichten - 17/9/2021

logo val

BK 10KM OP DE WEG – 10 OKTOBER 2021 LOKEREN

Sluiting voorinschrijvingen: maandag 4 oktober om 10u00 via deze link www.streetraceavlo.be

 

BK masters - autoloze zondag in Ninove.

De atleten/supporters komende van E40 nemen afrit 19 (Aalst) - richting Ninove. Vervolgens de expressweg (N45) tot in Meerbeke aan de kruising met de Brusselse steenweg (N8). Daar rechts afslaan en aan de eerste lichten rechts afslaan (Brusselstraat). 250m verder links afslaan (Parklaan)

 

KANDIDATUREN PCJ

Bij aangetekend schrijven of met ontvangstmelding (via mail) aan josefien@atletiek.be uiterlijk 30 september 2021.

Verkiesbare functies per provincie:

ANTWERPEN

  • 2 leden (mandaat van 2 jaar)

VLAAMS-BRABANT

  • 1 voorzitter (mandaat van 3 jaar)
  • 2 leden (mandaat van 2 jaar)

LIMBURG

  • 1 voorzitter (mandaat van 3 jaar)
  • 2 leden (mandaat van 2 jaar)

OOST-VLAANDEREN

  • 1 voorzitter (mandaat van 3 jaar)
  • 2 leden (mandaat van 2 jaar)
  • 1 lid (mandaat van 1 jaar)

WEST-VLAANDEREN

  • 2 leden (mandaat van 2 jaar)

 

GENERATIE ROOKVRIJ

Kom op tegen Kanker, Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten en de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen zetten hun schouders onder “Generatie Rookvrij”: een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken.

Wij als sportfederatie ondertekenen mee het charter van Generatie Rookvrij. Daarmee engageren wij ons om samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw werk te maken van een eerste rookvrije generatie en een maatschappij waarin niet-roken de norm is in alle lagen van de bevolking.

Via deze weg willen wij de verenigingen die aangesloten zijn bij Atletiek Vlaanderen aanmoedigen om rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be vinden ze een stappenplan om een sportterrein rookvrij te maken. Om sportclubs een duwtje in de rug te geven bij het rookvrij worden, organiseert Gezond Leven een wedstrijd. Sportclubs die rookvrij worden, maken kans op een pakket met signalisatiemateriaal van Generatie Rookvrij t.w.v. gemiddeld € 275. Deelnemen kan tot 11 december 2021 via gezondleven.be

Wij hopen van harte dat u samen met ons sportief Vlaanderen rookvrij wil maken en kijken uit naar uw reactie.

Voor meer info over Generatie Rookvrij en ondersteunend materiaal, zoals teksten voor uw nieuwsbrief of website en social media kunt u terecht bij:

Kurt Annendijck, Kom op tegen Kanker, tel 02 431 08 69 of kurt.annendijck@komoptegenkanker.be

Dries Vandenbempt, Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, tel 02 422 49 35 of dries.vandenbempt@gezondleven.be

 

Voor de vertrouwenspersonen: infosessies ethiek najaar

In het najaar staan enkele basisopleidingen voor vertrouwenspersonen op de kalender van het Centrum voor ethiek in de sport (ICES).

De opleiding “Sport met grenzen”, waarin het vlaggensysteem besproken wordt, en “Aan de slag als club-API”, waarin het handelingsplan aan bod komt, zijn basisopleidingen die elke vertrouwenspersoon zou moeten volgen om goed om te kunnen gaan met voorvallen in de club. Wij bevelen dus sterk aan dat je deze opleidingen volgt indien je je taak van vertrouwenspersoon kwaliteitsvol wil uitvoeren.

Graag ook aandacht voor de ethieksessie die tijdens de Running&Co dag georganiseerd wordt, op 23/10 te Groot-Bijgaarden. Daarbij zullen we enkele reële cases bespreken op basis van het vlaggensysteem.

Info- en inschrijvingslink: zie bijlage.

 

ENQUÊTE EUROPEAN ATHLETICS OMTRENT DUURZAAMHEID in de sportsector

Sport ondergaat steeds vaker ingrijpende transformaties om meer ecologisch en duurzamer te worden.

European Athletics is een van de partners van het door de EU gefinancierde project genaamd "Green Sports Hub Europe", dat tot doel heeft de uitdagingen waarmee de sportsector wordt geconfronteerd te op te sporen en aan te pakken en tegelijkertijd te werken aan meer duurzaamheid.

De eerste stap van het project is het lanceren van een onderzoek naar de bestaande barrières voor duurzaamheid in de sport, ontworpen om door elke sportclub, sportvereniging of -organisatie te worden ingevuld.

Er werd aan ons – als federatie - gevraagd om deze enquête te delen met al onze clubs en verenigingen. Door deze in te vullen kan u uw stem laten horen en de toekomst van duurzaamheid binnen de sportsector mee beïnvloeden (beschikbaar in het Engels, Frans, Portugees, Noors en Sloveens.)

Als u meer wilt weten, vindt u informatie in bijlage.