17/06

Officiële berichten - 17/6/2022

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2022

Toevoeging:

  • Za 1/10/2022: BK 5.000m AMH te Lier (LYRA).

ZOMERKALENDER 2022

Wijzigingen:

  • Meetings 22263 (17/7) en 22264 (31/7) – AVT: worden verplaatst van Heusden naar Hasselt (Sportcentrum Kiewit) wegens vernieuwingswerken aan de piste.
  • Meeting 22263 (17/7) – AVT: polsstokspringen wordt geschrapt van het programma.

AANVRAGEN WINTERSEIZOEN 2022-2023

Vermits de federale winterkalender 2022-2023 nog niet gepubliceerd is wordt de deadline voor de clubs die de DATUM van hun winterwedstrijden (veldlopen/indoor/outdoor/buiten stadion) moeten aanvragen verlengd tem woensdag 29 juni 2022.

KOOP JOUW TICKET VOOR DRIE DAGEN TOPATLETIEK

Volgend weekend vinden de Allianz Belgian Championships plaats in Gentbrugge. Voor het eerst kan je drie dagen lang genieten van topatletiek. Kom je graag het hele weekend kijken naar onze Belgische toppers? Koop dan nu al jouw tickets. Alle info voor atleten over onder meer de opwarmingszones en de callroom vind je terug op dezelfde centrale website van de nationale kampioenschappen.

De Allianz Belgian Championships vinden dit jaar plaats in Gentbrugge, waar Racing Club Gent instaat voor de organisatie. Op vrijdagavond 24 juni klinkt het eerste startschot in het Wouter Weylandt Stadion en op zondagavond 26 juni worden de laatste titels uitgereikt. De ticketverkoop voor de Belgische titelstrijd ging al van start. Ben je er graag het hele weekend bij? Koop dan nu al een combiticket voor het volledige weekend aan een bijzonder voordelig tarief. Op de daarvoor voorziene website vind je ook meer informatie over de bereikbaarheid van het stadion, de parkeermogelijkheden en de toegang tot het stadion.

Neem je deel aan de Allianz Belgian Championships? Op dezelfde website vind je alle info over de aanmeldingen, de materiaal drop zone en het wegen van werptuigen. Maar ook over de verschillende opwarmingszones en de callroom. Daarnaast vind je er alle nodige info terug gericht aan atleten met een handicap. Opgelet, de inschrijvingen voor het BK verlopen via jouw club (Alabus) en sluiten af op maandag 20 juni om 10u00.

Alle info en tickets vind je op deze website.

DE HITTE TEGEMOET

Het wordt bijzonder warm dit weekend. De hitte kan gezondheidsproblemen veroorzaken, toch blijft bewegen belangrijk, zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. Naar aanleiding van de hoge temperaturen die voorspeld worden voor het komende weekend, geven we enkele tips om de warmte te doorstaan en vragen we aan de organisatoren van wedstrijden om zeker voldoende maatregelen te treffen.

Hittemaatregelen bij wedstrijden

  • Voorzie voldoende water voor deelnemers, medewerkers en juryleden.
  • Voorzie schaduwrijke plaatsen door middel van parasols of open tenten.
  • Zorg zeker voor een hulpdienst.
  • Voor pistewedstrijden: extra waterstanden voor alle wedstrijden vanaf 800m.
  • Voor wegwedstrijden: om de 2,5km een drankstand.

Wij vragen bovendien aan iedereen om hun gezond verstand te gebruiken. Daarom kan een club - in overleg met de scheidsrechter - in bepaalde gevallen een discipline annuleren in het belang van de gezondheid van de atleet.

Tips om aandoeningen bij warm weer te voorkomen

Beschermen tegen de zon
Pas de kleding aan: draag lichte, ademende kledij, helder van kleur. Wissel regelmatig van shirt. Een pet houdt het hoofd koel en beschermt gezicht en nek tegen verbranding. Tegen felle schittering van de zon zijn een zonnebril of donkere contactlenzen geen overbodige luxe. De huid kan het best beschermd worden met een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor.

Voldoende vocht – geen alcohol
Zorg ervoor voldoende te drinken en drink voor je dorst hebt. Water is de beste dorstlesser. Vermijd alcoholische dranken en cafeïnehoudende dranken (koffie, thee), deze verergeren enkel de gevolgen van hitte.

Mineralen en koolhydraten aanvullen
Bij langere trainingsperioden en tijdens wedstrijden is het verstandig om niet alleen het vocht maar ook de mineralen en koolhydraten aan te vullen. Isotone dranken zijn hiertoe uitstekend geschikt.

Géén zouttabletten
Vroeger werden zouttabletten soms aanbevolen op warme, hete wedstrijddagen. Doe dit echter niet. Hoewel het juist is dat zweet zout bevat, is het gebruiken van zouttabletten vergelijkbaar met het drinken van zeewater als je dorst hebt. Het verergert het probleem alleen maar. Drink voldoende en vul het verlies van zouten aan met het natuurlijke zout van je voeding.

Kans op herhaling
Mensen die in het verleden problemen met de warmte hebben gehad lopen een groter risico op een herhaling en doen er verstandig aan activiteiten in de zon tot een minimum te beperken.

Meer info en extra tips kan je hier nalezen.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van volgende vergadering terugvinden op onze website:

  • Beleidscommissie competitie: 23 mei