16/06

Officiële berichten - 16/6/2023

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2023

Kandidaat gezocht om de organisatie van het BK hamer Cad/Sch/Jun/Bel van zaterdag 16 september 2023 over te nemen. Wegens een negatieve evaluatie van het terrein in Torhout zijn we op zoek naar een nieuwe organisator. Kandidaturen indienen voor 1 juli via Nick.

DEADLINEKALENDER AANGEPAST

De einddatum voor de aanvragen winter 2023-2024 via Alabus is verzet naar 12 juli, ook de begin- en einddatum voor het aanvullen van de gegevens van de winterorganisaties 2023-2024 zijn verplaatst. Je kan de aangepaste deadlinekalender hier terugvinden.

LOCATIE OFFICIELE BERICHTEN WEBSITE

Vanaf nu kan je de officiële berichten op onze website terugvinden onder ‘Voor de clubs’ via deze link.

off-berichten-website

FINALES BVV PUPILLEN-MINIEMEN 2023

Zaterdag 23 september 2023 worden voor het eerste meerdere finalereeksen voor de Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen georganiseerd. Deze zijn ingedeeld op basis van de resultaten tijdens de schiftingen op 13 mei 2023.

De clubs die zich plaatsten voor de B- en C-Finales konden vrijblijvend hun deelname bevestigen, voor de A-Finale wordt de deelname zoals vroeger verwacht. Hierbij het overzicht van de organisaties en deelnemende clubs per finalewedstrijd.

 • De A-Finale wordt georganiseerd door VS te Oordegem met volgende clubs: ABES, ACHL, ACW, AVLO, AVT, AZW, ESAK, FLAC, LEBB, LOOI, ROBA en VS.
 • De B-Finale wordt georganiseerd door AVR te Roeselare met volgende clubs: ACME, AVLL, AVR, DCLA, DEIN, EA, HAMM, OEH, RAM, TUAC en VMOL.

 Voor de C-finale worden 2 wedstrijden voorzien:

 • Finale bij ADD te Diepenbeek: ACA, ACP, ADD, ATLE, AVKA, DAC, OLSE, SACN, SPBO en VAC.
 • Finale bij STAX te Merelbeke: ALVA, ASVO, HAC, HCO, KAAG, MACW, OB, RIEM, STAX, VOLH en ZA.

UITTREKSEL STRAFREGISTER VOOR SPORTORGANISATIES: WAT EN HOE?

Sinds 1 februari moet iedere meerderjarige die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Dit is ook van toepassing bij de organisatie van atletiekkampen! Wat betekent dit nu concreet voor jouw club? En (hoe) moet je het uittreksel strafregister opvragen van o.a. trainers?

Sport Vlaanderen heeft een draaiboek opgesteld met alle info duidelijk op een rijtje.
Aan wie moet je het opvragen?

 • De medewerker wordt (op)nieuw aangesteld en voldoet verder aan alle volgende voorwaarden:
 • De medewerker is meerderjarig.
 • De medewerker zal minderjarigen begeleiden, animeren of opvoeden.
 • De medewerker zal op structurele basis rechtstreeks contact hebben met de minderjarigen.
 • De medewerker wordt aangesteld door middel van een overeenkomst of een eenzijdige benoeming of conform de vrijwilligerswet. Ook een mondelinge overeenkomst valt hier onder!
   

Bekijk ook zeker de website van de Vlaamse Sportfederatie waar alle info mooi en duidelijk wordt gebundeld.
Zit je met vragen?
Neem zeker contact op met de collega’s verantwoordelijk voor ethiek en integriteit: Paula Vanhoovels (Paula, 02/474 72 22) of Liesl Van Barel (Liesl, 02/474 72 21).

FISCALE ATTESTEN VOOR KINDEROPVANG (SPORTKAMPEN)

Als organisator van sportkampen kan je ouders van deelnemende kinderen (tot de dag dat ze 14 worden, en 21 jaar bij kinderen met zware handicap) helpen besparen door een fiscaal attest uit te reiken. Want ouders kunnen vaak een deel van de kosten (45%) recupereren via hun belastingaangifte. Alleenstaande ouders kunnen, afhankelijk van hun inkomen, daarbovenop nog tot maximaal 30% extra belastingvermindering bekomen. Wat moet je daarvoor nu precies doen?

De vernieuwde versie van het modelattest is licht gewijzigd ten opzichte van vroeger. Je moet namelijk extra persoonsgegevens opvragen. Zo is het belangrijk om vanaf nu het rijksregisternummer van het kind en de schuldenaar op te vragen, bijvoorbeeld via een inschrijvingsformulier. Daarnaast vraag je ook naar het adres van de schuldenaar. (Heb je deze gegevens bij inschrijving niet opgevraagd doe dit dan zeker nog voor je de attesten gaat opmaken)

Meer informatie én een sjabloon om de attesten (heel vlot) aan te maken kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Sportfederatie. Met vragen kan je terecht bij Liesl Van Barel (Liesl, 02/474 72 21).