14/05

Officiële berichten - 14/5/2020

logo val

CORONA UPDATE: VANAF MAANDAG START FASE 2 VAN DE EXITSTRATEGIE

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren over de start van fase 2 met daarbij de mogelijkheid om terug trainingen te organiseren in groepen van 20 vanaf 18 mei. Natuurlijk worden er dan vragen gesteld zoals:
- Hoeveel groepen mogen er gelijktijdig op de piste?
- Moeten die 20 altijd dezelfde zijn?
- Mag een trainer training geven aan meerdere groepen van 20?
- …

We stellen vast dat verschillende overheidsinstanties tegenstrijdige antwoorden geven! De federatie is overleg gestart om hier klaarheid in te scheppen en zal hierover zo snel mogelijk communiceren. We hopen dan ook dat het ministerieel besluit zo snel mogelijk gepubliceerd zal worden zodat er meer duidelijkheid komt.

GROEPSAANKOOP HORDEN

De Vlaamse Atletiekliga heeft Nordic als partner gekozen voor de groepsaankoop van de horden. We hebben verschillende aanbieders gecontacteerd en de horden van Nordic kwamen prijs-kwaliteit als beste naar voren. Door de groepsaankoop kunnen we onze clubs enorme kortingen aanbieden!

Als wedstrijdhorden kozen we voor het type “Hurdle Alu-Elite 2.0” (100% aluminium), voor de trainingshorden is dit het type “Tilt Hurdle Large”.
We kunnen de wedstrijdhorde aanbieden aan een prijs van 89€/stuk, (excl. BTW en transportkosten), terwijl de verkoopprijs op hun website 136€,excl. BTW is, dit is maar liefst een korting van 35%!
Voor de trainingshorde komt de prijs op 26€/stuk (excl. BTW en transportkosten).
De transportkosten variëren naargelang het aantal stuks.
Voor verdere info kan je terecht bij Nick.

Wat moet je doen indien jouw club/gemeente wil overgaan tot een bestelling?

  • Mail het aantal wedstrijdhoren/trainingshorden naar Nick.
  • Je zal daarop een mail ontvangen met het te betalen voorschot (25% van het totaalbedrag).
  • Na het betalen van het voorschot is de bestelling definitief en zal de bestelling doorgegeven worden aan Nordic.
  • De levering zal gebeuren op de club zelf.

FONDSEN CORONA-PROEF

Omdat verschillende activiteiten in deze coronaperiode niet kunnen doorgaan werd, na overleg met Sport Vlaanderen, zowel het reglement van het Jeugdsportfonds 2020 als dat het Recreatiesportfonds 2020 aangepast.
Zo kunnen wél nog punten toegekend worden voor activiteiten die reeds voorzien waren/zijn maar wegens Covid-19 niet konden/kunnen doorgaan en anderzijds worden initiatieven beloond die leden tijdens de thuisperiode aanzetten tot bewegen.
Bij de aanvaarde kosten worden in beide projecten ook communicatiekosten voorzien, waarmee ingespeeld wordt op het groeiend aandeel van online initiatieven. Op deze manier hopen we de fondsen ook in 2020 maximaal te kunnen verdelen bij de clubs.

De aangepaste reglementen kan je hier terugvinden. De indiendata blijven ongewijzigd.
Voor verdere info betreffende fondsen:
Jeugdsportfonds: Liesl Van Barel - 02/474 72 21
Recreatiesportfonds: Paula Vanhoovels - 02/474 72 22

WEBINARS RUNNING&CO

Tussen 15 mei en 16 juli organiseert Running&Co 12 loop-gerelateerde webinars gericht naar loopbegeleiders. Ze zijn gratis voor aangesloten leden. Gedetailleerde info vind je in bijlage.
Meer info en inschrijving of via de bijscholingskalender van Running&Co.

BEVRAGING CLUBS

Begin deze week is er een bevraging via mail vertrokken naar alle clubs. We hebben als federatie namelijk een korte bevraging opgesteld om een eventuele heropstart van onze competitie te kunnen voorbereiden. We willen een zicht hebben op alle organisaties van meetings en wegwedstrijden vanaf 1 augustus. Clubs hebben nog tot en met zondag 24 mei de tijd om deze bevraging in te vullen.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 27 april terugvinden op onze website.