13/03

Officiële berichten - 13/3/2020

logo val

CORONAVIRUS: UPDATE RICHTLIJNEN CLUB

De nationale regering nam donderdagavond ingrijpende beslissingen om de verdere uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen veroorzaken verregaande gevolgen voor onze samenleving en uiteraard ook voor onze atletiekgemeenschap. Atletiek Vlaanderen nam eerder deze week al enkele drastische beslissingen, waaronder het uitstellen van de Jeugddag in Gent en de Algemene Vergadering in Brugge.

De maatregelen die op het hoogste bestuurlijk politieke vlak donderdagavond werden genomen, gaan nog een stap verder. Zo is het ook aan verenigingen, waaronder dus ook sportclubs, verboden om geplande activiteiten, waaronder wedstrijden, randactiviteiten, vergaderingen en georganiseerde trainingen, te laten doorgaan. Wij dringen er bij onze atletiekclubs op aan dat deze maatregelen met gezond verstand en de nodige burgerzin zullen opgevolgd worden. 

Verzekering:

  • De individuele sportverzekering blijft van kracht voor atleten die individueel hun training verder zetten.
  • Indien de club of haar vertegenwoordigers ingaan tegen de richtlijnen van de overheid is er een risico dat de verzekering de aansprakelijkheid niet zal willen dekken bij problemen.