12/06

Officiële berichten - 12/6/2020

logo val

VERSLAG WERKGROEP ‘BACK ON THE TRACK’ EN VERDERE STAPPEN HEROPSTART COMPETITIES

Je vindt hier het verslag van de werkgroep ‘Back on the Track’ van 3 juni. Het resultaat van deze vergadering is het draaiboek ‘Back on the Track’, welke duidelijke richtlijnen geeft voor een ‘corona-proof’ organisatie met aangepaste jury. We geven ook mee dat we een groepsaankoop voorbereiden voor ontsmettingsmateriaal en mondmaskers.

Wij moedigen onze clubs aan om vanaf 1 juli interne wedstrijden in clubverband te organiseren, waarbij ze zich voor het aantal deelnemers baseren op de federale en lokale maximumaantallen voor training. De clubs kunnen zo al een eerste wedstrijdprikkel geven aan de atleten en de aangepaste wedstrijdorganisatie testen. Wij moedigen vanaf 1 juli ook de organisatie aan van vrije joggings en natuurlopen voor recreatieve lopers, zie corona draaiboek natuurloop of vrije jogging. Voor de organisatie van wegwedstrijden verwijzen wij naar de overheidsrichtlijnen in het protocol voor sportevenementen en toolbox voor sportevenementen (p. 7-8).

Zoals eerder gecommuniceerd starten we op 1 augustus met officiële wedstrijden, waarbij we de geplande kalender hernemen. Vermits de nieuwe richtlijnen mogelijk aanpassingen vragen van het programma, staan we uitzonderlijk toe dat clubs hun programma nog kunnen wijzigen tot en met 30 juni.

Wij vragen aan onze clubs om alle informatie door te nemen in functie van de voorbereiding van hun organisatie(s) en te overleggen met het lokale bestuur. Binnenkort publiceert de overheid een ‘Event Risk Management’ model ter ondersteuning van deze aanvraag.

Wij vragen ten laatste maandag 22 juni van elke club dat ze doorgeven aan Nick:

  • Of en welke van de aangevraagde wedstrijden ze zullen inrichten op de piste en de weg
  • Of ze nog aanpassingen willen doen aan hun wedstrijdprogramma
  • Of ze geïnteresseerd zijn in de groepsaankoop voor ontsmettingsmateriaal en mondmaskers

Van 24 tem 30 juni zal Alabus opnieuw opengezet worden om deze aanpassingen in te voeren, daarna werken we aan een snelle publicatie van de aangepaste wedstrijdkalender.

CORONA UPDATE: WELKOM TERUG IN DE CLUBKANTINE

Op woensdag 3 juni werden nieuwe versoepelingsmaatregelen aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad. De Vlaamse Atletiekliga heeft de nieuwe maatregelen samengevat en vertaald naar de praktijk voor atletiekclubs in een laatste stand van zaken, alsook ondersteunende richtlijnen voor de heropstart van de clubkantine.

In de laatste stand van zaken, kan je nalezen wat er verandert voor atletiekclubs vanaf 8 juni en vervolgens vanaf 1 juli. Een belangrijke versoepeling vanaf 8 juni is de heropstart van de horeca. Dat betekent dat de clubkantine opnieuw mag openen en hiervoor hebben we ondersteunende richtlijnen uitgewerkt, welkom terug in de clubkantine.

Daarnaast hebben we onze algemene en specifieke richtlijnen aangepast aan de nieuwe maatregelen. Deze kan je terugvinden op onze pagina ‘Corona & atletiek’.

RICHTLIJNEN VOOR SPORTKAMPORGANISATOREN

Deze zomer is het mogelijk om sportkampen te organiseren, rekening houdend met de maatregelen opgelegd door de overheid. Om atletiekclubs die een sportkamp organiseren tijdens de zomermaanden te ondersteunen tijdens de voorbereidingen hebben we de richtlijnen van de overheid verzameld in een overzicht.
Je kan het overzicht hier terugvinden.

OPROEP KANDIDATEN ORGANISATIE BK HAMERSLINGEREN CAD/SCH/JUN/BEL 2020

MAC kan het BK hamerslingeren Cad/Sch/Jun/Bel niet organiseren op zaterdag 26 september 2020.
Tot en met 28 juni kunnen clubs zich kandidaat stellen om deze organisatie over te nemen, de datum van 26 september blijft behouden.
Kandidaturen via e-mail naar Nick.

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

Het BK werpvijfkamp Masters te Beveren (VOLH) is verplaatst naar zondag 27 september 2020.

HERINNERING TWEEDE VOORSCHOT 2020

De verenigingen dienen het tweede voorschot 2020 uiterlijk 15 juni te hebben gestort op het rekeningnummer van de Vlaamse Atletiekliga. Vermijd een boete door tijdig te betalen!

RUNNING&CO VIRTUAL CHALLENGE

Met de Running&Co Virtual Series willen we joggers een uitdaging geven om te blijven lopen. Als club kan je hierop inspelen en de band opnieuw versterken door hen aan te moedigen om in groep de challenge af te werken. Met deze 2de challenge richten we ons naar de Loopomlopen van Sport Vlaanderen, waarvan er in de meeste gemeenten wel al één is én waar meestal ook een 5km-parcours voorzien is. Indien niet, dan kan je zelf een natuurrijke loopomloop kiezen in jouw buurt.

De opdracht is om tussen 17 juni en 1 juli 5km te lopen (of te stappen) op zo’n Loopomloop en je tijd te registreren via de app (Mylaps Sporthive Live) die voorzien wordt. Dat kan door eenvoudig een foto van je tijdregistratie te uploaden. Inschrijven voor de challenge is gratis en gebeurt eenvoudig via deze link.
Iedereen komt in aanmerking om een loopharnas met verlichting te winnen, de tijd is dus ondergeschikt.

Maak je bovendien een foto van jezelf (of jouw loopgroep) aan een startbord van een loopomloop dan telt jouw deelname dubbel en verhoog je dus je kansen op zo’n loopharnas! Meer info: info@runningenco.be.
Stuur deze info door naar jouw loopbegeleiders en lanceer de challenge via jouw kanalen (Facebook, website, …).

RUN FREE

Met de steun van de Europese Commissie kan de Vlaamse Atletiekliga tijdens de komende 3 jaar het project “Run Free” uitrollen, gericht naar de ontwikkeling van loopgroepen die inspelen op sociale inclusie. Dat zal enerzijds gebeuren in samenwerking met onze atletiekverenigingen en anderzijds met lokale actoren die de doelgroep bereiken. Op die manier willen we de verenigingen versterken in een veranderende maatschappij.

Het project omvat de volgende luiken:

  1. Creëren van laagdrempelige loopgroepen
  2. Coachtraining voor nieuwkomers en voor bestaande loopbegeleiders
  3. Opleiding van loopbuddy’s (Co-Runner)
  4. Taalstimulering

De clubs kunnen via het Run Free project financiële en materiële ondersteuning krijgen, begeleiding bij de opstart en het zoeken van loopbegeleiders. Ook een promotioneel aanbod met korte loopsessies of zomeractiviteiten kunnen kaderen in het project. Meer info kan je hier terugvinden.

Verenigingen die interesse hebben om toe te treden en zo hun werking gericht naar nieuwkomers te versterken, kunnen contact opnemen met Wim Poelmans, 0479/42 78 10.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van de vergaderingen van de raad van bestuur van 7 en 14 mei terugvinden op onze website
Je kan het verslag van de vergadering van de beleidscommissie competitie van 28 mei terugvinden op onze website.