12/02

Officiële berichten - 12/2/2021

logo val

ALLIANZ BELGIAN INDOOR CHAMPIONSHIPS 2021: "ONDER VOORBEHOUD VAN GOEDKEURING DOOR DE STAD OTTIGNIES – LOUVAIN-LA-NEUVE"

Atletiek Vlaanderen en la Ligue Belge Francophone d'Athlétisme hebben samen met de KBAB, Koninklijke Belgische Atletiekbond, en na intens overleg met de bevoegde instanties de goedkeuring verkregen voor de organisatie van de Allianz Belgian Indoor Championships. Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis wordt de nationale titelstrijd wel een editie van beperkte omvang.

De huidige maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus laten competitie voor amateursporten niet toe. Voor elke uitzondering, zoals het gebruik van indoor trainingsfaciliteiten of deelname aan wedstrijden, is een specifieke toelating nodig van de overheid die per geval wordt bekeken. De strenge maatregelen hebben ook een impact op de organisatie van het BK indoor en het BK indoor meerkampen voor alle categorieën.

Maar met de Europese indoorkampioenen en de Olympische Spelen in het vooruitzicht hebben de Waalse en Vlaamse federatie, samen met de KBAB, hun schouders gezet onder de organisatie van een BK. Want op nationale kampioenschappen kunnen atleten punten verdienen voor de World ranking van World Athletics. Een hoge plaats op die ranking is nodig indien atleten zich willen kwalificeren voor een internationaal kampioenschap. Het wordt geen kampioenschap met open inschrijvingen, zoals in normale omstandigheden wel het geval is, maar een editie met een beperkt aantal deelnemers. De beslissing over welke atleten mogen deelnemen ligt niet bij de federaties, maar wel bij de Vlaamse en Franstalige overheid.

De Allianz Belgian Indoor Championships vinden plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari in de indoorhal in Louvain-la-Neuve en het aantal deelnemers wordt beperkt tot een 80-tal atleten. Wij weten dat we daarbij veel atleten moeten ontgoochelen, maar met dit Allianz Belgian Indoor Championships willen we de atleten die kans maken op een internationaal kampioenschap de mogelijkheid bieden om zich hiervoor te kwalificeren. De atleten in kwestie worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

SAMENSTELLING IC KBAB – BEKERS VAN VLAANDEREN 2021

Toevoeging:

  • ATLE is toegevoegd bij de reeksen landelijke 3, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

ZOMERKAMPIOENSCHAPPEN 2021

Kandidaturen organisatie:
Voor het organiseren van de hierna vermelde kampioenschappen kunnen de verenigingen van Atletiek Vlaanderen hun kandidatuur indienen bij Josefien.

T/m 28 februari a.s.: (via mail naar Josefien)

  • KVV Masters: zondag 19 september 2021

VLAAMSE LOOPWEKEN 2021

De Vlaamse Loopweken, georganiseerd door MOEV ism. Sport Vlaanderen, de gemeentelijke sportdiensten en onze verenigingen, zullen dit jaar doorgaan tussen 20 september en 15 oktober.Alleen organisaties die verlopen in die periode kunnen genieten van ondersteuning. MOEV wil belevingslopen stimuleren en moedigt daarom aan om hindernissenparcours of traillopen te voorzien. Tijdsregistratie is geen vereiste, de loopbeleving staat centraal.

De lokale sportdienst coördineert in de meeste gemeenten deze organisatie en rekent daarbij op de medewerking van de lokale atletiekvereniging. Neem contact op met de sportverantwoordelijke om de juiste datum en het concept van de organisatie af te spreken. Meer info: Paula Vanhoovels of Ine Esch.

ONDERZOEK IMAGO SPORTFEDERATIES

Aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven loopt momenteel een onderzoek naar het imago van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en van de nationale en internationale sportfederaties van zes verschillende sporten (gymnastiek, atletiek, zwemmen, volleybal, basketbal en handbal).

In het kader van deze studie loopt een online vragenlijst waarin de mening wordt gevraagd van vrijwilligers die een engagement opnemen binnen de werking van hun club (bestuursleden, trainers, ...). Deze vragenlijst is volledig anoniem, duurt ongeveer 10 minuten en is toegankelijk via deze link.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van volgende vergaderingen terugvinden op onze website: