10/07

Officiële berichten - 10/7/2020

logo val

CORONA UPDATE: NIEUWE ZOMERKALENDER BEKEND

Nadat het nieuwe coronavirus de start van het zomerseizoen 2020 on hold zette, werd het wachten op het startschot van de eerste competities. Vanaf 1 augustus wordt dat wachten beloond, want dat wordt het zomerseizoen op gang geschoten. De nieuwe zomerkalender kan je vanaf vandaag raadplegen op onze website.

De afgelopen weken kregen wedstrijdorganisatoren de kans om het wedstrijdschema van hun meeting aan te passen of een geannuleerde meeting na 1 augustus over te nemen, nadat veel organisatoren hun meeting hadden geannuleerd. Bij de toekenning van de organisatoren werd rekening gehouden met een evenwichtige verdeling van het aantal en het type wedstrijden en nummers in elke regio.

Hou er rekening mee dat er enkel wordt gewerkt met voorinschrijvingen en dat je niet ter plaatse kan inschrijven! Raadpleeg ook altijd de website van de organisator voor eventuele extra richtlijnen voor, tijdens én na de wedstrijd.

APPLICATIE ATLETIEK.NU

Atletiek Vlaanderen werkt samen met Atletiek.nu, dit is een intuïtieve applicatie speciaal ontwikkeld voor het makkelijk en geavanceerd beheren van een atletiekwedstrijd. Dit programma maakt het onder andere mogelijk om te werken met (betaalde) voorinschrijvingen.

Op 9 juli organiseerde Atletiek Vlaanderen een eerste online infosessie voor de clubs met een meeting begin augustus over het gebruik van Atletiek.nu. Je kan deze infosessie hier herbekijken. Je kan deze informatie ook terugvinden op onze website.

OPROEP KANDIDATEN ORGANISATIE BK HAMER A.C.

Vermits we geen toestemming krijgen om het BK Hamer A.C. op 16 augustus 2020 te organiseren in het Koning Boudewijnstadion lanceren we een oproep om het BK Hamer A.C. te organiseren op een andere locatie. Tot en met 15 juli kunnen clubs zich kandidaat stellen via e-mail naar Nick.

BK 10KM A.C. EN MAS – 1/8/2020 (LOKEREN)

Er werd een extra 10km ingelast voor het BK Streetrace op 1 augustus te Lokeren. Eentje volledig apart voor Masters vanaf 40. Dit zorgt ervoor dat het tijdschema is aangepast en de inschrijvingen opnieuw openstaan aangezien de heren deelnemers nu gespreid zijn over 3 in plaats van 2 wedstrijden.
Je kan het aangepaste tijdschema terugvinden via http://www.streetraceavlo.be/.

WEBINARS ETHIEK

In het najaar worden twee webinars (online videosessies) georganiseerd gericht naar enerzijds de vertrouwenspersonen, anderzijds naar bestuurders, trainers, medewerker,…:

  • Maandag 12/10 tussen 20u-21u30: Aan de slag met de vlag!
  • Maandag 26/10 tussen 20u-21u30: Het handelingsplan voor ethiek in de club.

Meer info en inschrijving.

BEGELEIDER G-ATLETIEK

De opleiding “Begeleider G-atletiek”, eerder voorzien in het voorjaar in Genk, zal doorgaan op 10/10 en 24/10.
Meer info en inschrijving.