10/11

Officiële berichten - 10/11/2021

logo val

REGLEMENT VELDLOPEN 2021-2022

Deelnemers lopen vanaf heden niet meer met veldloopkaartjes. Deze passage is dan ook geschrapt uit het reglement ‘Veldlopen’ dat je kan terugvinden op onze website. Clubs die recent nog veldloopkaartjes hebben aangekocht kunnen deze terugsturen of terugbrengen naar de federatie, bij teruggave worden ze niet aangerekend.

TOEPASSING COVID SAFE TICKET IN HORECA / CLUBKANTINE

Alle info rond de toepassing en het gebruik van het Covid Safe Ticket in de clubkantine kan je terugvinden in onze FAQ op onze website.

ZOMERKAMPIOENSCHAPPEN 2022

Kandidaturen organisatie:
Voor het organiseren van de hierna vermelde kampioenschappen kunnen de verenigingen van Atletiek Vlaanderen hun kandidatuur indienen bij Josefien.

T/m 21 november a.s.: (adhv. de formulieren op ALABUS bij ‘Openbare Bijlagen’)

  • Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorieën (Za 14 mei)
  • Kampioenschap van Vlaanderen Masters (Za 17 sep)

G-INDOOR 12/12/2021 - GENT

Op zondag 12/12/2021 organiseren we in de Topsporthal te Gent de 4de G-indoor, een evenement waarbij we zoveel mogelijk G-atleten willen betrekken. Daarom staat naast het Belgisch Kampioenschap AMH indoor ook een G-recrea op het programma en kunnen zelfs niet-aangesloten leden deelnemen aan enkele promotionele disciplines. Het voorlopige programma kan je hier terugvinden. Dit zal nog aangepast worden op basis van de inschrijvingen.

Er worden afzonderlijke podia voorzien voor U18-atleten over 60m en in het verspringen en er is een 60m-Kidsrun voor U14-atleten. Atleten met autisme kunnen deelnemen aan het kampioenschap. Zij betwisten hun wedstrijd bij de atleten met een verstandelijke beperking maar worden afzonderlijk opgenomen voor de podia.

Dit jaar zal Markske van “FC De Kampioenen” onze G-atleten komen aanmoedigen! We voorzien dat ze in groepjes ook een meet & greet hebben zodat jullie een leuke foto kunnen maken.

Zowel aangesloten als niet-aangesloten G-atleten kunnen deelnemen aan de G-recrea met een waaier aan activiteiten: naast de 60m en de estafetteloop op de piste voorzien we een interactieve Lü-wand, een uitdagend hindernissenparcours, dans, goalbal en hockey. Voor niet-aangesloten atleten met een fysieke handicap zijn er enkele promotionele activiteiten. Zo kan bv. een rolstoel-basketbalsporter eens proeven van de atletiek over 60m of in het zittend werpen.

Deelname
Deelname is voor iedereen volledig gratis. Ook de toegang tot de Topsporthal is gratis voor alle supporters. Alle deelnemers ontvangen een goodiebag.

Inschrijven

  • De inschrijvingen voor het BK AMH indoor gebeuren uiterlijk maandag 5/12 voor 10u via de clubsecretaris in Atletiek.nu.
  • Inschrijvingen voor de G-recrea en de promotionele activiteiten gebeuren liefst zo snel mogelijk en eveneens uiterlijk maandag 5/12 voor 10u bij Paula Vanhoovels.

Info
Paula Vanhoovels - 02/474 72 22.

WIJ GAAN VOOR ROOKVRIJE WEDSTRIJDEN EN TRAININGEN!

In het kader van de campagne Generatie Rookvrij willen wij als federatie het rookvrij en gezond sporten uitdragen. En dat begint in jouw club: aan de kant van de piste tijdens de trainingen, in de kantine, tijdens wedstrijden…

Wij vragen dat alle verenigingen aandacht zouden besteden aan het basisprincipe van gezond sporten en dit ook uitdragen door bij de clubinfo, de wedstrijdinfo, … duidelijk te vermelden dat roken, vooral in het bijzijn van jongeren, niet gewenst is. Want zien roken, doet roken. Spreek gerust mensen hierover aan indien je merkt dat deze afspraak niet nageleefd wordt. Wij gaan voor gezond!

DAG VAN DE ONTDEKKING, TRAINING EN ONTMOETING VAN HET SNELWANDELEN

De collega’s van de Waalse atletiekfederatie (LBFA) organiseren op zaterdag 11 december 2021 in Louvain-la-Neuve een dag in het teken van snelwandelen. Alle praktische info kan je hier terugvinden.

PROEFPERSONEN GEZOCHT VOOR STUDIE ROND INSPANNINGSASTMA BIJ JONGEREN

In kader van een studie naar inspanningsastma zijn de onderzoekers ‘op zoek’ naar 500 jongeren tussen 11-18 jaar die minstens 12u/week sporten;

De onderzoeksgroep heeft reeds veel ervaring bij het uitvoeren van sport gerelateerde studies in het kader van allergie en astma, ondersteund door (inter)nationale fondsen, onder meer bij jongeren studerend aan Vlaamse topsportscholen (basketbal, voetbal, volleybal en zwemmen). Hierbij zagen we dat sommige sporttakken meer last hadden dan anderen.

Voor dit luik van de studie zijn we op zoek naar ongeveer 500 jongeren tussen de 11 en 18 jaar, die minstens 12 uur per week sporten (inclusief trainingen, competities op recreatief en/of op (inter)nationaal niveau, sport buiten club en sport op school). De studie zal starten met een vragenlijst. Vervolgens zijn een aantal testen voorzien: klassieke longfunctiemeting, inspanning nabootsende ademtest (EVH test), FeNO meting (blaastest) en ten slotte ook huidtesten om allergie op te sporen. Deze verdere testen zullen worden uitgevoerd in één van de drie onderzoekscentra (Leuven, Hasselt en Gent). De eenmalige visite neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Meer info kan je hier terugvinden.