01/12

Officiële berichten - 1/12/2023

logo val

BK VELDLOPEN MASTERS – ZA 9/12/2023

Ervaar zelf het parcours van het EK veldlopen!

Op zaterdag 9 december wordt het BK veldlopen voor masters georganiseerd en zondagvoormiddag 10 december een EnergyVision CrossCup-manche voor de jeugd. 

 

Wil jij er ook bij zijn?

Alle atleten (dus ook de jeugdatleten die al een EnergyVision CrossCup-nummer hebben van een vorige manche) moeten zich inschrijven om aan het BK masters of de EnergyVision CrossCup in Brussel te kunnen deelnemen. Wie niet op voorhand inschrijft, kan helaas niet opgenomen worden in de uitslag.

 

Kom supporteren met je clubgenoten, familie of vrienden!

Supporters kunnen voor de wedstrijden op 10 december online tickets aan een voordelig tarief kopen. Als je met clubgenoten, familie of vrienden naar Brussel afzakt, wordt het nóg voordeliger: groepen van 15 personen of meer genieten immers van extra korting. De tickets kan je makkelijk online bestellen via deze website en ontvang je onmiddellijk in je mailbox. Op zaterdag is de toegang gratis.

  • Inkom voorverkoop: €12
  • Groepstarief vanaf 15 personen: €10 p.p.
  • Kassa ter plaatse: €15

 

Ter info:

De kaarten van clubafgevaardigde en de kaarten met foto die wij jaarlijks verdelen geven géén gratis toegang op het EK Veldlopen van 10 december te Brussel. 

Trainers van de geselecteerde atleten die niet in de delegatie zitten, krijgen wel een gratis inkomkaart.

 

 

Jeugdsportfonds 2023:

Via het jeugdsportfonds wordt in 2023 57.386,39 € euro verdeeld over de atletiekclubs die een dossier indienden.

85 clubs verdeelden dit jaar de pot, elke club ontvangt gemiddeld 675,13 euro of 4,03 euro per aangesloten jeugdlid U18.

 

Het volledige overzicht van de scores (geanonimiseerd) is raadpleegbaar op de website: https://www.atletiek.be/club/fondsen#jeugdsportfonds. Elke club ontving op woensdag 29/11 een mail met hun eigen clubcode om de eigen scores te kunnen raadplegen.

Indien clubs hierover vragen hebben kunnen ze altijd toelichting vragen bij Liesl: liesl@atletiek.be  of 02/474 72 21.

 

Proficiat aan al onze atletiekclubs die ook in 2023 weer hun uiterste best hebben gedaan om zich als jeugdvriendelijk te profileren. De diploma’s, zowel digitaal als op papier komen er nog aan!

 

 

G-athletics indoor

De inschrijvingen voor de G-athletics indoor dienen uiterlijk dinsdag 12/12 op 13u ingediend te worden 

voor het BK AMH via Atletiek.nu
voor de G-recrea en om promotioneel deel te nemen aan het event (buiten BK): 
via Paula Vanhoovels,  paula@atletiek.be met opgave van naam-vereniging-geboortejaar
 

Gezien het promotioneel karakter van dit event kunnen atleten ook zonder prestatie voor een discipline ingeschreven worden.

 

Voor de estafetten kunnen meerdere teams ingeschreven worden per club. Indien de club hiervoor een G-recrea atleet wil inschakelen kan dit team niet in aanmerking komen voor het BK-podium.

 

 

Cadeau opleidingsdag 14 oktober

Zoals aangekondigd nav de opleidingsdag van zaterdag 14 oktober te Gent belonen we de 5 clubs met de meeste jeugdtrainers/jeugdcoördinatoren U14 aanwezig met 6 vortexen. Aangezien er voor de 5de plaats een ex aequo was zullen we 6 clubs belonen.

Volgende clubs vallen in de prijzen:

RCG (11 aanwezige jeugdtrainers U14)
ADD (8 trainers)
AZW (7 trainers)
FLAC, OB en ROBA (elk 6 trainers)
 

Van harte proficiat!

De vortexen zullen tijdens de AV van 22 maart 2024 worden uitgedeeld.