31/03

Nieuwe bijscholingen met internationale trainers

malik-skydsgaard-5py59okipmg-unsplash
Met Atletiek Vlaanderen willen we onze trainers ondersteunen met bijscholingen om hun kennis en vaardigheden te versterken. In april staan nieuwe bijscholingen op het programma over het inzetten van plyometrische oefeningen voor springers en meerkampers en over periodiseren en planning voor kogelstoters en discuswerpers.

Don Babbitt is hoofdcoach aan de Universiteit van Georgia met een specialisatie in de werpnummers. Met 21 medailles op internationale kampioenschappen waren zijn atleten bijzonder succesvol, met als uitschieters Olympische goud voor Adam Nelson en een wereldtitel voor Reese Hoffa, telkens in het kogelstoten. Op dinsdagavond 19 april geeft Babbitt een bijscholing over het periodiseren en plannen van trainingen voor de werpnummers kogelstoten en discuswerpen. De ontwikkelingslijn van beginner tot gevorderde atleet komt tijdens deze bijscholing ook aan bod. De bijscholing vindt plaats als webinar in het Engels en start om 19u.

Meer info en inschrijven kan hier.

Een week later vindt een nieuwe webinar met een internationale coach plaats. Op dinsdagavond 26 april geef Irving ‘Boo’ Schexnayder een bijscholing over de progressies bij plyometrische oefeningen voor atleten in de springdisciplines en het meerkampen. Schexnayder coachte doorheen zijn carrière 17 Olympische atleten en hij is nog steeds actief als coach aan de Louisiana State University (LSU). Deze webinar vindt ook in het Engels plaats en start om 18u00.

Meer info en inschrijven kan hier.