10/01

Good practices rond trainersinstroom, - behoud, - beleid op 28 januari in Gent

180421-j-g-16

Een trainer aan het werk.

Atletiek Vlaanderen organiseert op zondagochtend 28 januari in het Sportverblijf van Sport Vlaanderen in Gent een sessie over good practices rond onder meer trainersinstroom, -behoud en -beleid. Bijzonder interessant voor clubs die inspiratie willen delen/opdoen rond trainerstopics.

In 2022 hield Atletiek Vlaanderen een uitgebreide bevraging in het trainersveld. Hieruit kwam onder meer naar voren dat er bij de clubs nood is aan nieuwe frisse ideeën rond trainerskwesties. Hoe verbeteren we als club de trainersinstroom? Hoe houden we onze trainers gemotiveerd? Hoe geef je een goed trainersbeleid vorm? Het zijn vragen die leven binnen de clubs. Om in te spelen op enkele van deze topics houdt Atletiek Vlaanderen een speciale infosessie hierover aan de hand van 'good practices' (goede voorbeelden). De sessie vindt plaats in het Sportverblijf van Sport Vlaanderen Gent van 10u30 – 12u (net voor de start van het KVV indoor AC).

Om deze sessie zo goed mogelijk in te vullen zijn we nog op zoek naar clubs die hun werking, beleid, … willen delen met andere clubs.

Mogelijke topics die aan bod mogen komen zijn:

  • Tips richting structuurverandering (bv. aanpassen van trainingsmomenten om binding van de trainers te behouden).
  • Tips richting incentives intern en waardering van (gekwalificeerde) trainers.
  • Tips richting binding van (gekwalificeerde) trainers binnen de clubs (d.m.v. organisatie van teambuildings, whatsappgroepen, eenzelfde kledij voorzien, …).
  • Tips voor jeugdcoördinatoren richting steun en begeleiden van (gekwalificeerde) trainers in de clubs.
  • Trainers(gekwalificeerden) binnen eigen club verhogen door opleiding binnen de eigen club aan te bieden – hoe doe ik dit als club en wat is er nodig?
  • Voordeel van trainersgekwalificeerden binnen de eigen club (jeugdsportfonds, kwaliteitsverhoging, …).
  • Tips richting professionaliseren van clubs m.b.t. behoud van gekwalificeerde trainers (verloning, communicatie, …).
  • Hoe ziet het trainersbeleid eruit in de club?
  • Hoe trekken we voldoende trainers aan in onze club?

Kan jij vanuit jouw eigen club een good practice aanbieden? Neem dan zeker contact op met Sietske Lenchant (sietske@atletiek.be).

Voor de sprekers wordt een vergoeding voorzien vanuit de federatie.

Wens je in te schrijven voor deze sessie? Dan kan dat via volgend formulier.