23/11

Nieuwe bijscholingen in december

belgaimage-66581995-full
Om de kennis en vaardigheden van onze trainers aan te scherpen en uit te breiden organiseren we op regelmatige basis bijscholingen. Op zaterdag 4 december staan opnieuw een aantal bijscholingen op het programma, die trouwens helemaal gratis zijn voor VAT-leden.

Op zaterdag 4 december worden niet alleen de Allianz Gouden Spikes uitgereikt, want in de voormiddag staan een reeks nieuwe bijscholingen op het programma voor onze trainers. De bijscholingen vinden online plaats om alles veilig te laten verlopen en iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen.

De deelname is ook helemaal gratis voor VAT-leden. Leden van Atletiek Vlaanderen betalen € 5 en voor externen bedraagt de deelnameprijs € 10. De volgende bijscholingen staan volgende week zaterdag op het programma:

Ontwikkelingslijnen Fond/Halve Fond

  • 9u30 – 10u30
  • Door Dirk Engelen

Tijdens deze sessie worden de ontwikkelingslijnen van een fond/halve fond loper bekeken onderbouwd aan het LTAD model. Hoe wordt de belasting opgebouwd? Wat is er nodig voor een (top)sporter te worden? Dit zijn vragen waarop je een antwoord mag verwachten tijdens deze sessie.

Hoe omgaan met mentale druk?

  • 10u30 – 11u30
  • Door Viktor Van der Veken

Tijdens deze sessie wordt bekeken hoe je als trainer omgaat met prestatiedruk (voor zichzelf en naar de sporter toe). Daarnaast worden ook topics als mentaal misbruik, machtsmisbruik en ander grensoverschrijdend gedrag besproken tijdens de sessie.

Eetstoornissen binnen atletiek als competitiesport

  • 11u30 – 12u30
  • Dor Karen Van Proeyen

Tijdens deze sessie bekijken we wat we verstaan onder eetstoornissen, hoe dit zich uit in de praktijk, waar je als trainer waakzaam voor moet zijn en hoe we dit moeten voorkomen of aanpakken.

Inschrijven en meer info

Inschrijven voor een van deze bijscholing kan tot en met woensdag 1 december en doe je hier. Meer info vind je hier.