13/10

Nieuwe bijscholing: Throw Symposium met Dal Soglio en Sack

visual-throw-symposium
Op 12 en 13 november organiseert de Vlaamse Atletiekliga samen met de LBFA een werpsymposium.

Twee internationale coaches brengen theoretische en praktische workshops rond discuswerpen en kogelstoten. Ze gaan dieper in op hun trainingsfilosofie en brengen eventspecifieke inhoud aan bod. Beide dagen gaan door in het Engels.

Wat mag je verwachten?

  • Zaterdag 12 november: kogelstoten met Paolo Dal Soglio.
    • Paolo Dal Soglio is een Italiaan. Hij won maar liefst 15 medailles in internationale competities en heeft een PB staan van 21m23. Hij is momenteel coach van Leonardo Fabri (25) en Zane Weir (27). Leonardo Fabri was tweede op de Europese U23 kampioenschappen in 2019 en heeft een PR van 21m99. Zane Weir was de nummer 5 van de afgelopen Olympische Spelen in Tokyo en kwam dit jaar tijdens de EC Winterthrow ook tot precies 21m99!
  • Zondag 13 november: discuswerpen met René Sack.
    • René Sack is een voormalige Duitse kogelstoter en momenteel atletiekcoach. Door een blessure moest hij helaas zijn atletiekcarrière vroegtijdig beëindigen. Hij is dan Sportwetenschappen gaan studeren en is ondertussen een succesvolle coach binnen het discuswerpen waar hij onder meer Nadine Müller traint, goed voor een PB van 68m89.

Locatie: Hall d’athlétisme de Blocry, Boulevard de Lauzelle 1, 1348 Louvain-la-Neuve. Er is een mogelijkheid om als coach te overnachten in het IBIS Styles hotel op wandelafstand van de indoorhal. Deze overnachting dient zelf geboekt te worden.

Deelnameprijs:

  • €40 voor 1 dag
  • €70 voor 2 dagen

Inschrijven kan via deze link.