14/05

Niels Pittomvils met goede tests richting Götzis

belgaimage-109295982-full

Niels Pittomvils: vandaag op de baanronde, met de polsstok en de kogel. Nog geen verspringen.

Bij de interclub in Brussel etaleerde Niels Pittomvils/VAC een uitstekende vorm. Bram Ghuys/OEH verging het iets minder. In de Ere-afdeling VAL in Sint-Niklaas maakte Michael Bultheel/FLAC zijn seizoensdebuut.

Niels Pittomvils moest, zoals het een meerkamper past, drie keer aan de bak. Het begon meteen goed: in het kogelstoten kwam hij tot een persoonlijk record van 14m37, zeven centimeter beter dan in 2015. In het polsstokspringen ging het vlotjes over 5m20 en vervolgens zelfs over 5m30, dicht bij zijn PR van 5m36. In de afsluitende 4x400m deed Niels het als tweede loper goed, maar werd zijn club - VAC - nadien gediskwalificeerd. “Alles was in orde vandaag. Bij het polsstok ben ik na 5m30 naar 5m50 opgeschoven, maar dat zat er nog niet in. Mijn 400m was heel gecontroleerd en netjes, en met daarbij nog mijn kogelrecord, ben ik heel tevreden over vandaag.” Met het oog op Götzis binnen twee weken, zijn deze prestaties inderdaad veelbelovend. Volgend weekend staat er voor Niels op de Nederlandse interclub eerst nog 110m horden en het hoogspringen op het menu.

Bram Ghuys moest het hoogspringen met de 110m horden combineren, en dat was gezien het tijdschema geen ideale combinatie. Na zijn eerste sprong over 2m01 moest hij zich reppen naar zijn startblok. Zijn 14”97 leverde hem een aardige vierde stek op, maar nadien liep het hoogspringen niet meer zoals gewenst. Hij kon geen enkele hoogte meer klaren en moest ook hier met een vierde plaats vrede nemen. “De interclub is altijd wat speciaal voor mij. Aan het begin van de hoogspringcompetitie vorderde het heel traag, en daardoor ging heel mijn planning in rook op. Het hordelopen was best goed, zeker gezien ik daar maar één keer per jaar op train. Daarna kreeg ik in het hoogspringen van de verzuring mijn knie niet meer omhoog.”

Michael Bultheel kwam in Sint-Niklaas in zijn geliefde 400m horden in actie. Hij moest de zege aan een indrukwekkend Dylan Owusu/RCG laten (51”20), en finishte zelf in 52”23. Die chrono is gelijkwaardig aan zijn openingstijd van vorig seizoen, en dat ondanks een vervelende blessure aan de grote teen. Het noopte Michael de voorbije weken tot veel alternatieve trainingen. “Ik geraak er maar niet vanaf en mag nog altijd geen spikes aandoen. Vandaag beet ik voor de club even op de tanden. We zullen zien of dit mijn zomerseizoen blijft verstoren.” Michael kwam ook op de 110m horden in actie en noteerde er 15”35, goed voor opnieuw een tweede plaats. “Ik had dit twaalf jaar niet meer gedaan. Dan was het resultaat een aangename verrassing.”