22/07

Nacht: Louise en Bashir opgelucht

nad-8089

Bashir Abdi: na 10.000m en marathon, nu ook EK-minimum voor de 5000m.

Zowel Bashir Abdi, en nog meer Louise Carton, maakten een prima beurt in de 5000m van de Nacht in Heusden-Zolder. Louise plaatste zich voor Berlijn en Bashir, die ook al voor de 10.000m en zelfs voor de marathon een ticket op zak heeft, kon zijn conditie mooi etaleren op de 'korte' 5000m.

Bashir Abdi:  "Niet slecht voor een marathonloper he? Voor mij was dit vooral een goeie voorbereidingswedstrijd met het oog op het EK. Ik wilde mezelf testen. Voor het EK wilde ik toch een pistewedstrijd in de benen hebben. Ik ben heel tevreden dat ik in mijn eerste wedstrijd op de piste opnieuw dit niveau haal na de marathon in het voorjaar. Dat Soufiane Bouchikhi me klopt, vind ik niet zo erg. Daar ben ik niet zo mee bezig. Op het EK ga ik voor de dubbel 5.000m en 10.000m, maar de focus ligt toch vooral op de 10.000m. Ik doe als voorbereiding nog een trainingsstage in Sankt-Moritz. Er is zeker een mogelijkheid om met de Belgen onderling samen te werken op het EK. We gaan met een grote Belgische delegatie naar Duitsland. Na het WK voetbal is het nu aan de atleten. We gaan proberen de prestatie van de Rode Duivels te overtreffen."

Louise Carton: "Na minder dan 1 km viel ik al alleen. Ik besloot om het maar solo te doen. Ik had het geluk dat ik de op één na  andere loopsters die moesten lossen uit de kopgroep kon terughalen. Het was verstandig om die kopgroep niet te volgen. Dit is een overwinning op mezelf. Ik kom van zover terug. Na vorige zomer heb ik een paar maanden niet gesport. Ik heb zelfs even getwijfeld om door te doen met atletiek. Maar ik heb mezelf een jaar gegeven om terug te komen en ik ben nu blij dat ik die keuze gemaakt heb."