07/11

Louise Carton slaat met focus op plezier en gezondheid nieuwe weg in

louise-carton-foto-belga

Louise Carton

Onder begeleiding van Energy Lab is Louise Carton recent een nieuwe weg ingeslagen. Ze neemt haar tijd en focust in de eerste plaats op plezier en gezondheid, maar had toch graag de CrossCup Relays in Berlare gelopen. Die zag ze aan zich voorbijgaan door een voetblessure.

Na jaren onder begeleiding van Dirk Engelen, zette Louise Carton/ACME recent een punt achter de samenwerking. Ze wordt nu begeleid vanuit Energy Lab. “Dat heb ik niet op één dag beslist. In het verleden is genoeg gebleken dat de trainingen van Dirk werkten voor mij, maar ik kom uit een heel moeilijke periode en voelde de nood om die af te sluiten. Ik heb nooit getwijfeld aan de capaciteiten van Dirk, maar ik had behoefte aan een frisse start in een nieuwe omgeving.”

Louise wordt nu door meer dan één persoon begeleid. “Paul Van Den Bosch is mijn mentor en coördineert alles, de trainingsschema’s zijn in handen van Thijs Dekiere. Mijn coach en mijn trainer zijn dus eigenlijk twee verschillende personen. Ik ben nu omringd door mensen die mij rust geven, en dat voelt goed. Voorlopig verloopt de samenwerking vooral via de telefoon.”

In de trainingen begint Louise weer meer plezier te vinden, en daarom had ze dat plezier ook graag in wedstrijd opgezocht. De CrossCup in Berlare stond op de planning, tot een voetblessure roet in het eten strooide. Ondertussen heeft ze al tien dagen niet kunnen lopen. “Dat was even balen. Een dikke week voor Berlare kreeg ik last aan mijn voet. Toen ik een iets intensievere training probeerde met oog op die wedstrijd, is de pijn verergerd. Ik moet toegeven dat ik nog niet klaar ben voor competitie. Er is meer tijd nodig om op te bouwen naar normale volumes.”

De voet werd ook extra belast omdat Louise sinds augustus werkt voor Runners’ Lab in Zaventem. “Ik moet er veel over en weer lopen, maar ik ben heel blij dat ik nu een focus heb naast de topsport. Ik werk 20 uur per week om nog tijd over te houden om te trainen en het is fijn samenwerken met mijn sportieve collega’s.”

De wedstrijdplannen moesten dus meteen worden aangepast. Is er al een nieuwe versie? “Nee, ik ga voorlopig niets plannen. Heel veel tijd nemen, dat is wat ik nodig heb. En ik voel dat ik die tijd krijg bij Energy Lab. Ik heb geen enkele deadline, maar de ambitie is wel degelijk om terug te keren op het hoogste niveau. Voor mijn blessure ging het overigens al de goeie kant op. Ik haalde al 80 kilometer in een week en vooral: het gevoel was goed. Nu pas besef ik hoe vermoeid en uitgeput ik soms was de voorbije jaren.”