21/05

Maxime Carabin wheelt naar goud op WK para-atletiek

belgaimage-79693007

Maxime Carabin

Rolstoelatleet Maxime Carabin (T52) heeft in het Japanse Kobe met overwicht zijn wereldtitel op de 400m verlengd.

In de reeksen zette Maxime Carabin zijn favorietenstatus in de verf door vlotjes te winnen in een kampioenschapsrecord van 52"50. In de finale leidde hij van start tot finish. Hij finishte in 53"06. De rest stond niet op de foto.  “Er stond overal in het stadion veel wind”, reageerde de 23-jarige wheeler. “Dat kwam mijn tijd niet ten goede, maar het belangrijkste doel was om een medaille te winnen. Dus ik ben heel tevreden. Ik nam meteen de leiding en kon een klein gat slaan. Daarna hoefde ik alleen maar mijn concurrenten in de gaten te houden en me aan te passen aan de wind, vooral in de bochten.”

Later deze week neemt hij nog deel aan de 100m en de 1500m. “Ik ben even gemotiveerd voor de 100 meter. Ik wil de dubbel pakken! De 1500m is een ander verhaal. Het is de eerste keer voor mij op deze afstand, maar ik ben gemotiveerd, goed voorbereid en in vorm.”

Joyce Lefevre (T34) en Cécile Goens (T33) kwamen in actie op de 100m. In de heats werden ze respectievelijk derde (19"61) en vijfde (22"61). Alleen Joyce stootte door naar de finale, waarin ze achtste werd. Het WK in Kobe duurt nog tot 25 mei. Grote afwezige is Peter Genyn. Hij past voor het WK omdat hij trainingsachterstand ondervond na een schouderblessure en focust zich op de Paralympics eind augustus. 

Raadpleeg het programma en de resultaten op Paralympic.be. Raadpleeg de officiële website voor het volledige programma en alle resultaten.