09/06

Louise Carton stevig ontgoocheld na eerste 5.000 meter

louise2

Louise Carton.

Isaac Kimeli en Louise Carton trokken vrijdagavond naar het Nederlandse Nijmegen voor de Next Generation Athletics. Isaac was er alweer de beste en dook opnieuw onder EK-limiet in de 1.500 meter, Louise was niet erg tevreden met haar elfde plaats in de 5.000 meter.

Het was een internationaal sterk bezette 5.000m waarin Louise Carton/ACME in Nijmegen mocht aantreden. Na drie kilometer zat ze met een passage in 9:20 nog op schema voor de EK-limiet, maar daarna ging het licht uit. Ze finishte als elfde in 16:01.91 bij haar eerste 5000m van het seizoen. "Ik voelde me eigenlijk echt wel goed. We hadden voor de eerste keer dit seizoen afgebouwd voor de wedstrijd, waardoor ik echt wel fris was", reageerde Louise. Het wedstrijdverloop was niet ideaal. "De hazen gingen wat te snel van start, en ik kwam achter hen aan kop. Dat was niet ideaal, maar het ging vlot. Iets na halverwege liep ik helaas vrij snel helemaal leeg. Ik kreeg geen kracht meer in mijn passen. Ik heb er voorlopig nog geen verklaring voor. Dat er wat verval zit in de tweede helft is oké, maar niet op deze manier. Ik laat het even bezinken en ga ten rade bij mijn medisch team."

Isaac Kimeli/OEH won na de wedstrijd in het Duitse Karlsruhe nu ook die in Nijmegen. Tegen zijn eindschot was niemand opgewassen - hij liep in de laatste rechte lijn nog anderhalve seconde aan voorsprong bijeen - en finishte in 3:37.96.