11/07

Louise Carton: onzeker voor de Nacht van Heusden

-d4s4148

Louise Carton

De rugklachten die Louise Carton parten speelden tijdens haar twee pogingen over 5000m deze zomer, hebben ook op haar trainingen een grote impact gehad. Omdat ze een tijd stevig gas terug moest nemen, is het nog maar de vraag of ze tijdig fit geraakt voor de Nacht van de Atletiek in Heusden.

Sinds begin juni moest Louise Carton/ACME zich concentreren op het oplossen van haar problemen aan de rug, die ervoor zorgden dat ze in wedstrijd te veel krachten verspeelde. Ondertussen gaat het iets beter. “Ik ben langzaam op de weg terug en ben de intensievere trainingen weer aan het oppikken. De eerste pistetraining is pas voor volgende vrijdag, en dan zal ik ook beslissen of ik deelneem in Heusden. Vroeger kom ik zeker niet opnieuw in actie.” De planning voor nadien moet, afhankelijk van het gevoel en het eventuele resultaat in Heusden, nog worden opgesteld. Een stage staat er alvast niet meer gepland.

Net als voor een hele resem andere Belgen ligt voor Louise in Heusden de laatste kans om zich voor het WK atletiek in Londen te plaatsen. Dat zelfde weekend onderneemt Niels Pittomvils/VAC in Madrid nog een derde en allerlaatste WK-poging in de tienkamp.