09/06

Louise Carton, nog niet naar Londen, blijft optimist

-d4s4148

Louise Carton blijft optimistisch met het oog op een WK-kwalificatie.

Het startrecht dat Louise Carton verkreeg voor de Diamond League in Rome, bracht haar niet het gewenste resultaat. Net als in Nijmegen een week eerder, wilde haar lichaam tijdens de wedstrijd niet meer mee. Op training voelt ze zich nochtans uitstekend.

Louise Carton/ACME mocht donderdag samen met een peloton absolute wereldtoppers de Diamond League in Rome afsluiten met een 5000 meter. Ze vertrok aan een mooi tempo, maar dieper in de wedstrijd kreeg ze het heel lastig. Haar uiteindelijke chrono van 15’48”94 valt dan ook zwaar tegen. Net als Nijmegen blokkeerde het lichaam plotseling.
“Het enige wat ik kan bedenken, is dat mijn last aan de rug ook voor een zwaar gevoel in de benen zorgt, maar daar ben ik niet zeker van,” aldus een ontgoochelde Louise.
“Ik zal nu alles medisch moeten laten checken. Ik blijf wel dankbaar dat ik de kans kreeg om hier te lopen, dat smaakt naar meer. Ik blijf ook optimistisch. Mijn voorbereiding is nooit zo goed geweest, en dat kan nu zeker niet verloren zijn.”