18/04

Louise Carton werkt in Zuid-Afrika met nieuwe trainingscyclus

louise2

Louise Carton.

Louise Carton, die maandag haar 24e verjaardag vierde, verblijft momenteel voor vier weken in het Zuid-Afrikaanse Dullstroom. Het eerste deel is al bij al goed, maar niet vlekkeloos verlopen. De Oostendse experimenteert deze lente met een nieuwe trainingscyclus.

"De aanpassing aan de hoogte verloopt dit jaar een pak beter dan vorig jaar. Ik heb de eerste tien dagen goed kunnen trainen", laat Louise Carton/ACME weten vanuit Zuid-Afrika. Ze verblijft er met Ali Hamdi, Dries De Smet, Michaël Somers, Jochem Vermeulen en Dieter Kersten. Na de eerste tien dagen liep het heel even mis. "Ik heb drie dagen wat moeten rusten. Ik was wat ziekjes na een aantal kille dagen hier. Maandag heb ik de draad weer kunnen oppikken met een goeie tempotraining."

Ook het scheenbeen speelt een beetje op, maar verder is Louise te spreken over het geleverde werk. "Er zit wat vocht rond mijn beenvlies, dus dat moeten we goed opvolgen. Over het algemeen ben ik heel tevreden over hoe het loopt. Ik herstel soms verrassend goed van bepaalde prikkels."

Een trainingsweek van Louise ziet er tegenwoordig iets anders uit dan voorheen. "We werken nu met een ander soort cyclus, waarin ik meer volledige rustdagen neem, maar wel meer volume draai op de trainingsdagen. We hebben meer aandacht voor de totale belasting en ik durf sneller trainingen aanpassen als ik mij minder goed voel. Hopelijk kan ik nu nog twee weken goed doortrainen."