29/05

Louise Carton had meer verwacht van IFAM

-d4s4148

Louise Carton.

Drie dagen na de IFAM komen we nog even terug op de wedstrijd van Louise Carton. In de koers waarin Elise Vanderelst en Renée Eykens de EK-limiet sloopten, moest Louise vrede nemen met 4:18.98.

Het was nog maar de eerste wedstrijd tegen de klok voor Louise Carton/ACME in Oordegem - ze liep wel al de interclub - en dus kon ze wel plaatsen dat het niet meteen richting haar persoonlijk record van 4:10.98 ging. "Bij de start zat ik even ingesloten, maar na 300 meter was ik mooi naar voren opgeschoven. Ik had zeker geen superdag, maar de eerste 800 meter voelde nog oké. Toen er een versnelling kwam, kon ik daar niet op reageren en kwam iedereen over mij heen. Ik had er zeker meer van verwacht en ben niet tevreden, maar ik mag niet te hard zijn voor mezelf. Ik heb een volledige winter gemist en die achterstand kun je niet zomaar wegwerken."

De volgende wedstrijd van Louise wordt de 5.000 meter bij de Nijmegen Global Athletics op 8 juni, waar ze voor het eerst dit seizoen voor de 5.000 meter opteert. "Het belangrijkste is nu om niet te twijfelen, en rustig verder te werken. Er komen betere tijden."