11/02

Louise Carton had meer van comeback verwacht

atllnad-0086

Louise Carton op de derde trap van het Vlaams kampioenschap in Rotselaar, na Sofie Van Accom en Nina Lauwaert.

Louise Carton werd in Rotselaar achtste bij haar comeback in het veld, haar eerste wedstrijd sinds augustus. De drievoudige Belgische veldloopkampioen had er wat meer van verwacht, maar ziekte strooide roet in het eten.

"Leuk om terug te zijn, maar het viel eigenlijk wat tegen", gaf Louise Carton/ACME eerlijk toe. "Vrijdag ben ik stevig ziek geworden en had zelfs stevige koorts. Het was een risico om te starten. Gisteren kon ik alleen nog maar een half uurtje wandelen. " Dan is een wedstrijd van een heel andere intensiteit. "Ik miste wat kracht, en kon niet echt diep gaan."

Dat ze met gewone trainingsschoenen liep, zoals hier en daar verscheen, moest Louise wel ontkennen. Voor spikes is het inderdaad nog te vroeg voor haar enkel, maar het ging om "schoenen met een spikeplaat, dus wel degelijk met pinnetjes". Met de ziekte verder achter de rug, wil Louise op het BK in Brussel beter doen. "Ik denk wel dat ik wat zou moeten kunnen opschuiven."

Ook Isaac Kimeli/OEH reageerde kort op zijn Vlaamse titel in Rotselaar. "Het gevoel was heel goed. Het was beter dan Hannuit, en zelfs beter dan het ECCC in Portugal vandaag. Ik ben elke week beter en beter."