07/08

Louise Carton en Sofie Van Accom gaan nog voor snelle 3.000m

-d4s4148

Louise Carton.

Maandag komen er geen landgenoten in actie bij het WK atletiek in Londen, maar zij die de selectie niet haalden hebben ondertussen wel plannen gemaakt om er nog een mooi seizoenseinde van te maken. Trainingsmaatjes Sofie Van Accom en Louise Carton hebben nog een gelijklopende agenda, met als doel een snelle chrono in de 3.000m.

Louise Carton/ACME kwam afgelopen weekend als eerste vrouw over de finish bij het BK 10km op de weg, maar stond niet voor het BK ingeschreven en kwam niet in aanmerking voor de titel. Haar 32'30 was alleszins een teken van goede vorm. Op 12 augustus loopt ze een 2.000m in Mol, met als uiteindelijk doel om klaar te zijn voor een 3.000m op 25 augustus in Lanaken. 

Sofie Van Accom/ACHL speelt in Lanaken haas voor trainingspartner Louise, maar wil tevoren eveneens op zoek naar een snelle 3.000m. Ze loopt net als Louise de 2.000m in Mol en vervolgens een 3.000m op 20 augustus in Lebbeke. Daar zal ze gehaasd worden door... Louise.

Isaac Kimeli/OEH loopt in principe nog twee Diamond League meetings. In Birmingham wil hij een flinke hap van zijn 3000m-record halen, dat op 7'57''77 staat. Op de Memorial Van Damme wil hij zijn persoonlijk record in de 1500m aanscherpen. Zijn startrecht in beide meetings ligt wel nog niet voor de volle honderd procent vast.

Stijn Baeten/DCLA en Ben Broeders/DCLA mikken nog op de Flanders Cup in eigen huis in Kessel-Lo. Stijn wil er in een 3.000m trainingsmakkers Ali Hamdi/DCLA en Michael Somers/LYRA kloppen, tegen twee specialisten een ambitieuze doelstelling. Ben hoopt richting zijn persoonlijk record (5m61) van vorig jaar te gaan, en heeft daartoe ook op 6 september in Aken nog een kans.

Bram Ghuys/OEH tot slot gaat een virus en een ijzertekort nog op zoek naar enkele wedstrijden waar hij terug richting zijn beste niveau kan groeien. "Op training zijn er al sterke signalen, dus ik hoop over 2m20 en met het oog op mijn statuut voor volgend jaar hopelijk ook 2m24 te gaan."