27/12

Louise Carton en Isaac Kimeli maken nieuwe plannen na verlies profcontract

adam7-kimeli

Isaac Kimeli.

Dinsdag raakte bekend dat Louise Carton en Isaac Kimeli hun profcontract bij Sport Vlaanderen kwijt zijn. De twee blijven echter niet bij de pakken zitten.

Louise Carton/ACME viel niet van haar stoel toen haar contract niet verlengd werd. "Als student heb ik eigenlijk al geen contract meer sinds het begin van het academiejaar. Ik had het wel verwacht, maar het is jammer dat er alleen gekeken wordt naar de opgelegde norm, zeker bij jonge atleten." De Oostendse doelt daarmee op de blessurelast en oververmoeidheid die haar het laatste jaar parten speelden. "Ondertussen zit ik al in het profparcours van de VDAB". Binnen dat opvangnet hoopt Louise, die zich steeds gezonder gaat voelen, in 2018 opnieuw sterk te presteren.

Ook Isaac Kimeli/OEH verloor zijn profcontract. Net als Louise hoopt hij snel in het VDAB-project terecht te komen, en hij kreeg ondertussen ook ander, leuker nieuws. Hij mag België op 13 januari vertegenwoordigen in de Great Edinburgh XCountry, een van de belangrijkste veldlopen ter wereld. In de gemengde 4X1000m treedt Isaac aan met een sterk team dat naast hemzelf bestaat uit Jeroen D'hoedt/CABW, Renée Eykens/KAPE en Sofie Van Accom/ACHL.

De EK-ontgoocheling is ondertussen doorgespoeld en Isaac en heeft alweer nieuwe doelen. "Uitzonderlijk neem ik geen rust rond nieuwjaar dit jaar, omdat ik het EK niet liep. Ik blijf doortrainen tot en met het BK. De trainingen gaan momenteel heel goed, en het doel is om in de CrossCup de tweede plaats nog te bemachtigen." Aangezien hij momenteel pas zevende staat, is dat laatste best een ambitieuze doelstelling.

Behalve de resterende CC-manches loopt Isaac ook de korte cross in Ertvelde (30/12) en de lange cross op de Europabeker voor clubs in het Portugese Mira (4/2).