27/08

Lotto Coach Academy in het kader van de Allianz Memorial Van Damme

allianz-memorial-van-damme
In de week van de 45ste Allianz Memorial Van Damme, organiseert de Allianz Memorial Van Damme in kader van de ‘Lotto Coach Academy’ 2 clinics voor trainers en atleten. Met dit initiatief, gesteund door de Nationale Loterij, willen ze de Belgische trainers en atleten de mogelijkheid bieden om expertise op te doen via gratis expert clinics. Naast deze expertise bouw je een interessant netwerk uit binnen de atletiekwereld, ideaal om onderling met atleten/coaches ervaringen en ideeën uit te wisselen.

De 1ste  gratis clinic vindt plaats op woensdag 1 september 2021 in Ter Kamerenbos. Dit zal een clinic zijn die Discuswerpen in de spotlight zal zetten. Jo Van Daele (meervoudig Belgisch kampioen + jarenlang nationaal recordhouder tot 2014) en Rutger Smith (meervoudig Olympiër en medaillewinnaar op verschillende EK’s en WK’s Discuswerpen én Kogelstoten) zullen hun trainingsmethodes, ervaringen en expertises met jullie delen.

Na deze clinic kunnen jullie uiteraard ook genieten van de officiële Wanda Diamond League meeting Discuswerpen voor mannen en vrouwen die gratis bij te wonen is.

Hieronder vind je het programma van woensdag 1 september:
13u30 : Opening deuren en controle Covid Safe Ticket
14u00 : Start opwarming
14u30 : Expert Clinic Jo Van Daele en Rutger Smith
16u00 : Wanda Diamond League Discuswerpen - vrouwen
17u30 : Wanda Diamond League Discuswerpen - mannen
18u45 : Einde

De 2de clinic vindt plaats op donderdag 2 september 2021. Levende legende Mike Powell, al 30 jaar wereldrecordhouder verspringen met zijn 8m95 van Tokyo (1991), zal een clinic geven op de gloednieuwe springstand langs de Houba de Strooperlaan.

Hieronder vind je het programma van donderdag 2 september:
17u15 : Inhuldiging monument Mike Powell
17u30 : verspringen jeugd Excelsior
18u00 : Clinic Mike Powell
19u00 : Einde

Laat je ons zo snel mogelijk weten of je interesse hebt om deel te nemen? Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier op www.lottocoachacademy.be.
Vergeet zeker niet je Covid Safe Ticket mee te nemen, dit zal gecontroleerd worden bij aankomst.