27/11

Lisa Rooms en Isaac Kimeli heersen in de modder van Roeselare

nad-0242

Lisa Rooms haalt de buit binnen.

De Crosscup in Roeselare heeft zoals elk jaar weer heel wat spektakel opgeleverd. Het werden spannende en beklijvende races in de modder van Schiervelde. In de lange cross kwamen Lisa Rooms en Isaac Kimeli daar als primussen uit. Zij gaan als onze speerpunten naar het EK veldlopen in Turijn.

Het werd een wedstrijd in verschillende scènes in de lange cross bij de vrouwen. In een eerste fase voerde Hanne Verbruggen/VITA de forcing. Lisa Rooms/AVLO en Eline Dalemans/AVLO volgden in haar spoor. Favoriete Mieke Gorissen/ADD miste haar start. In een tweede fase liep Eline weg voorin en dichtte Mieke stilaan de kloof op Lisa en Hanne. Daarna haakte Hanne af. Ook Eline viel wat terug. Lisa vocht het met Mieke uit voor de zege, maar uiteindelijk was Lisa de sterkste. Mieke tweede, Eline derde, Hanne vierde.

Juliette Thomas/DAMP liep haar beste cross tot op heden om als vijfde en eerste belofte te finishen. Zij is net als Lisa zeker van een EK-ticket. Annelies Nijssen/ATLA was tweede belofte voor Roxane Cleppe/UAC en Jana Van Lent/RESC.

Bij de mannen duurde het langer voor iemand de knuppel in het hoenderhok gooide. Een grote groep bleef een tijdje samen, tot een viertal afstand nam: Isaac Kimeli/OEH, Michael Somers/CABW, John Heymans/DCLA en Ruben Querinjean/WACO. Die laatste komt internationaal voor Luxemburg uit en deed dus niet mee voor de EK-tickets. Hij verbaasde wel door op zijn twintigste naar een tweede plaats te snellen. Alleen Isaac bleek uiteindelijk te sterk. Michael won het net voor John voor plaats drie, de vijfde stek ging na een eenzame wedstrijd naar Robin Hendrix/OEH.

Marco Vanderpoorten/HAMM was de beste belofte op een negende plaats. Daarna volgden Arnaud Collard/HERV, Yorick Van De Kerckhove/ROBA en Rayan Vanderpoorten/KAAG.

In de korte crossen waren de verschillen zoals altijd klein, al was Mariska Parewyck/EA bij de vrouwen wel zonder discussie de sterkste. Ze haalde het voor Vanessa Scaunet/CABW en Jenna Wyns/VAC. Bij de mannen was het nog spannender en was Stijn Baeten/DCLA uiteindelijk de nummer één voor Ruben Verheyden/EA. Dezelfde top twee als vorig jaar dus, maar in omgekeerde volgorde. Maxime Delvoie/CSDY was derde.

Bij de junioren meisjes zat alles dicht op elkaar. Julie Voet/AVR haalde het op eigen terrein voor Marie Bilo/ASVO, Charlotte Penneman/ACW en Hannah Enkels/LOOI. Bij de jongens was het een ander verhaal. Noah Konteh/OLSE won met sprekend gemak. Daarna volgden Simon Jeukenne/HERV, Mathis Lievens/VAC en Vince Van Winckel/ROBA.

Bij de cadetten wonnen Fran Van Hollebeke/FLAC en Kilani Njema/EA. Bij de scholieren waren de hoofdprijzen voor Astrid Van Breedam/AVLL en Sem Serrano/KAAG.