02/02

Limietenjacht op de IFAM en BK 4x200m

20230204-000404-johnny-de-ceulaerde-ifam-nikon-d5-jdc5156

Rani Rosius vorig jaar met een knalprestatie op de IFAM indoor.

Onze nationale toppers hoeven het niet ver te gaan zoeken dit weekend. Zaterdag in de Gentse topsporthal op de IFAM (World Athletics Indoor Bronze Tour) krijgen de betere Belgen een buitenkansje om zich te meten met internationale tegenstand, kostbare rankingpunten te sprokkelen of zelfs een internationale limiet te realiseren. Ook het BK 4x200m zal een boeiend kijkstuk opleveren.

Tussen het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen indoor (28/01) en de Allianz Belgian Indoor Championships (18/02) is de IFAM (03/02) de grootste afspraak in zaal in ons land. De spurt belooft vuurwerk. Rani Rosius/AVT (7"17 als seizoensbeste) en Kobe Vleminckx/AVLL (6"63 als seizoensbeste) zijn tussen het internationale geweld de Belgische blikvangers op de 60m. Cheetah Imke Vervaet/RCG krijgt de kans om te schitteren op de 200m. Op de 400m krijgen we een boeiend treffen tussen Christian Iguacel/AVLL en Jonathan Sacoor/OEH. Ook Cheetahs Paulien Couckuyt/VAC en Naomi Van Den Broeck/ROCA en Kylie Lambert/CABW testen de benen op de dubbele indoorbaanronde. 

Tibo De Smet/RCG (al geplaatst voor het WKI in Glasgow) wil eens kijken wat hij momenteel waard is op de 800m. Ruben Verheyden/EA, Pieter Sisk/DCLA en Aurèle Vandeputte/HAC doen er nog één rondje bij en jagen op een topchrono op de 1000m. Wie weet kom het BR van Joeri Jansen (2'18"65 in 2001) in het vizier. Elise Vanderelst/CABW jaagt op de 1500m-limiet (4'06"50) voor het WKI in Glasgow en onze bronzen medaillewinnaar van het BK veldlopen Robin Hendrix/OEH is de man om in de gaten te houden op de 3000m. 

Op de 60m horden zien we Anne Zagré/RESC en Noor Vidts/VAC. Jolien Boumkwo/VAC en Elena Defrère/KAAG houden de nationale eer hoog in het kogelstoten. Polsstokspringster Elien Vekemans/DCLA maakte vorig weekend al indruk op het Allianz KVV indoor. Op de IFAM kan de vice-Europese beloftekampioene misschien opnieuw het BR van 4m53 aanvallen. In het hoogspringen opent Merel Maes/VAC haar indoorseizoen. 

 

BK 4x200m

Vlak voor het de start van het hoofdprogramma van de IFAM betreden de nationale kwartetten de arena voor het BK 4x200m. Dat is meer dan een leuk tussendoortje. Het belooft een boeiende, spannende strijd te worden. Met bij de mannen op papier potentieel sterke teams van USBW, RESC, OEH en ACW en bij de vrouwen onder andere CABW, LEBB en KAAG. Maar er zullen ongetwijfeld verrassingen uit de bus komen op dit onvoorspelbare kampioenschap. Bekijk hier de deelnemerslijst van het BK 4x200m. 

 

Veldlopen in Duffel, Lommel en Poperinge

Naast de IFAM is er zaterdag nog indooractie aan de andere kant van het land in Heusden-Zolder, waar AVT een meeting inricht. Op zondag is er in Gent een open meeting voor cad/schol/mas en een jeugdmeerkamp voor pupillen, miniemen en cadetten. Atletiekclub Volharding organiseert zondag in Beveren een indoorwedstrijd voor kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen. De veldlopers kunnen zondag hun hartje ophalen op de 70 ste veldloop van Ac Duffel in Duffel, de Veldloop van het Hoppeland/HOPP in Poperinge en de Veldloop van DALO in Lommel. Raadpleeg de kalender op atletiek.nu voor meer info.