11/02

KVV Veldlopen: Nicolaï Saké en Victoria Warpy steken Vlaamse titels op zak

Nicolaï Saké

Nicolaï Saké.

Twee Belgen waren bij de CrossCup in Diest duidelijk een maatje te sterk voor de andere landgenoten. Bij de mannen was dat Nicolaï Saké en bij de vrouwen Jana Van Lent. Die laatste loopt voor een Franstalige club, en dus was het uitkijken naar de eerste VAL-atlete. De Vlaamse titel ging naar Victoria Warpy. In de korte cross zijn Ruben Verheyden en Charlotte Van Hese de Vlaamse kampioenen.

De winst ging in de lange cross bij de vrouwen naar de Britse Jessica Gibbon. Jana Van Lent/RESC was afgetekend de beste Belgische en sluit haar superwinter af met de eindzege in de CrossCup. Na Jana kwamen Amélie Bihain/ARCH en Juliette Thomas/DAMP. De zesde plaats ging naar Victoria Warpy/ACW, en dat leverde haar de Vlaamse titel op. KVV-zilver en -brons gingen naar Sofie Van Accom/ACHL en Julie Voet/AVR.

In de lange cross bij de mannen begon Nicolaï Saké/AVLL al vroeg aan een solo. In de plakkerige modder van het Provinciedomein Halve Maan was hij helemaal in zijn element, en niemand beende hem nog bij. De Vlaamse titel ging dus naar hem. Marco Vanderpoorten/HAMM eindigde als tweede, voor favoriet Guillaume Grimard/DCLA. Die laatste kon nog net de eindzege veiligstellen, met één puntje meer dan Nicolaï. De eerstvolgende landgenoten waren Robbe Camphens/RCG en Steven Casteele/AVR.

Charlotte Van Hese/AVLO was een duidelijk maatje te sterk in de korte cross bij de vrouwen. Het leverde haar niet alleen de Vlaamse titel op, maar ook de eindzege die ze nog afsnoepte van Lotte Scheldeman/ALVA, die vijfde eindigde. Lana Ryckaert/LOOI was tweede, Jolien Vermeylen als niet-aangesloten triatlete derde. Het KVV-brons ging daarom naar Nina Van Pelt/LOOI.

Bij de mannen werd de korte cross zoals verwacht een duel tussen Ruben Verheyden/EA en Ziad Audah/CABW. Ruben nam het initiatief, maar was al aan zijn derde wedstrijd in zes dagen toe, en in de spurt was Ziad duidelijk de betere. Ruben is Vlaams kampioen, Ziad eindwinnaar. Arno De Feyter/EA was derde en tweede Vlaming. KVV-brons ging naar Lennert Dewulf/RCG.

Bij de cadetten meisjes gingen de Vlaamse titels naar Joke Tytgat/ROBA en Fran Van Hollebeke/FLAC. Bij de jongens waren de hoofdprijzen voor Wannes Van Uytven/VMOL en Roel Damman/HCO. Bij de scholieren meisjes waren de titels voor Catho Van Weyenbergh/VITA en Alison Debouver/AVMO. Bij de jongens waren die voor Merijn Huygens/HAMM en Willem Renders/HCO. Bij de juniores tot slot heten de nieuwe Vlaamse kampioenen Hannah Enkels/LOOI en Daan Lievens/VAC.

Bij de atleten met een handicap gingen de titels naar Justine Hillewaere/HAC- VE, Kobe Dhont/DEIN-VE en Daan De Becker/AVLL-FYS.

Je kan de uitslagen hier nalezen.