12/02

KVV Veldlopen: Lisa Rooms en Isaac Kimeli primussen in Diest

anad-0495

Isaac Kimeli kreeg de titel niet cadeau.

Voor het tweede jaar op rij ontving het Provinciedomein Halve Maan in Diest de Vlaamse veldloopkampioenschappen. Lisa Rooms en Isaac Kimeli staken de titels op zak, maar ze kregen het niet cadeau. In de korte cross zijn Annelies Nijssen en Tibaut Vandelannoote de nieuwe Vlaamse kampioenen.

Heel lang kreeg Lisa Rooms/AVLO in de lange cross weerwerk van Chloé Herbiet/WACO. Maar in de laatste ronde kon Lisa dan toch afstand nemen. Ze verstevigt zo haar leidersplaats in het klassement. De Britse Sarah Astin was derde, gevolgd door drie andere Britten. Sofie Van Accom/ACHL was op een zevende plaats de derde Belgische. Ook Nina Lauwaert/ACW mocht mee het KVV-podium op.

Bij de mannen kregen we een gelijkaardig scenario, want een beresterke Guillaume Grimard/DCLA kon tot in de slotronde mee met Isaac Kimeli/OEH. Uiteindelijk nam Isaac dan toch de bovenhand, waardoor hij ook zijn leidersplaats verstevigt. Dorian Boulvin/CABW finishte als derde, ook Pieter-Jan Hannes/ACHL haalde het KVV podium.

In de korte cross bij de vrouwen was er absoluut niets tegen Annelies Nijssen/ATLA te beginnen. Ze haalde het voor Marie Bilo/ASVO en Lotte Scheldeman/ALVA. Bij de mannen was Tibaut Vandelannoote/FLAC de beste. Hij haalde het na een spannende slotkilometer voor Maxime Delvoie/CSDY en Lennert Dewulf/RCG. Stijn Baeten/DCLA stond als derde mee op het KVV-podium.

Bij de juniores zijn Charlotte Penneman/ACW en Tristan Gevaert/HAC de nieuwe Vlaamse kampioenen. Bij de scholieren meisjes zijn dat Astrid Van Breedam/AVLL bij de tweedejaars en Marie-Laure Noë/DCLA bij de eerstejaars. Bij de scholieren jongens waren de overwinningen voor tweedejaars Sem Serrano/KAAG en eerstejaars Willem Renders/HCO. Bij de cadetten meisjes wonnen tweedejaars Catho Van Weyenbergh/VITA en eerstejaars Fran Van Hollebeke/FLAC. Bij de jongens waren dat tweedejaars Kilani Njema/EA en eerstejaars Roel Damman/HCO.