05/10

KVV Halve Marathon: Van Der kelen en Deketelaere voor het eerst

jdc-2021-00001

Ward Van Der Kelen: vanuit de Kuurnse nacht naar zijn eerste Vlaamse titel halve marathon.

Ward Van Der Kelen/EA en Annelies Deketelaere/HAC behaalden vrijdagavond in het West-Vlaamse Kuurne ter gelegenheid van de 36ste editie van “Rapper dan een Ezel” hun eerste Vlaamse titel halve marathon.

Ward Van Der Kelen debuteerde in 2016 bij het BK in Wevelgem op die afstand met een vierde plaats. Een jaar later stond hij bij het KVV halve marathon in Torhout al op een bronzen plaats, en de derde keer op West-Vlaamse bodem werd het goud voor Ward. Wevelgemnaar Steven Casteele/KKS won vorig jaar nog van broer Mathijs Casteele/KKS. De titelverdediger trad ook nu in Kuurne aan, maar hield het bij tempo maken voor oudste broer Tom Casteele/KKS. Hij maakt volgende week bij het BK in Eindhoven zijn marathondebuut. Ward Van Der Kelen, die op 22 augustus in Oudenaarde bij het PK 10.000m met 31’05”91 2de werd na Stijn De Vulder/ACG (30’36”47), rekende in de slotronde af met Abdelilah El Hammaz/BRAB en won nog met een behoorlijke voorsprong. De derde plaats was voor Kevin Verluyten/DCLA, trainingspartner van marathonkampioen Gerd Devos.  Jonas Roels/LAT haalde als 5de de mastertitel binnen.

Annelies Deketelaere/HAC nam in de eerste kilometers afstand van Gwendolyn De Deyne/BEHO en breidde haar voorsprong langzaam maar zeker uit. De 32-jarige Hoogleedse verpleegster, die volgende week zondag 14 oktober het BK-marathon loopt, won voor de 4de keer in Kuurne. Zij strandde op 2 minuten van haar record dat zij dit jaar in Torhout op 1u18’53” bracht. Aalterse Gwendolyn De Deyne, die dit seizoen Annelies het nakijken gaf bij de halve marathon van de Mc Bride Run en de 10 km van de Berenloop in Beernem, strandde ondanks een remonte in de slotronde als 2de op zo’n 200 meter. Karolien Smet/VOLH haalde als 3de vrouw de eindstreep.

Bekijk hier de resultaten.