15/06

Atletiekblik op weekend: nationale masterkampioenschappen

-ldq2158-kopie

Ook de ceremoniemeester van Ninove mag zondagavond een medaille uitgereikt krijgen...

Terwijl de studenten volop hun weg in de boeken zoeken, ondervinden andere leeftijdscategorieën wat minder – of helemaal geen – ongemak van de examenperiode. Zo de masters bijvoorbeeld. Na hun Bekerwedstrijden van vorige zondag, krijgen zij dit weekend hun tweede belangrijke luik van de maand juni voorgeschoven: de nationale kampioenschappen.

VITA staat in Ninove voor een uitdagende driedaagse. De Zuid-Oost Vlaamse Denderclub begint vrijdagavond met een open meeting – heel toepasselijk examenmeeting gedoopt - in hun stedelijk atletiekstadion dat nu ook prat kan gaan op een grote zittribune. Daarna volgen een hele zaterdag en een hele zondag van nationale masterkampioenschappen, waarbij de activiteit naast de piste – een ontelbare hoeveelheid podiumceremonies – even belangrijk is dan de actie op de piste zelf. Deelnemers en tijdschema aan de Belgische Masterkampioenschappen kan u op onze site terugvinden.

Ook de Benjamins, Pupillen en Miniemen worden nog niet te veel besmet met examenkoorts en kunnen hun extra energie zaterdag kwijt op de jeugdmeetings van Booichot, Hasselt en Lokeren. De andere categorieën kunnen dit weekend alleen in Ertvelde terecht voor de Gouden 3000m. Deze relatief jonge atletiekmeeting heeft intussen een mooie reputatie uitgebouwd en zal ook deze editie ongetwijfeld met mooie wedstrijden kunnen uitpakken.
In Gent wordt zaterdag ook met de polsstok gesprongen tijdens de AG Insurance Urban Memorial Van Damme (alleen voor mannen).

Terwijl de Masters zondag hun ding verder afwerken in Ninove, kan de jeugd nog deelnemen aan een meerkamp in Nieuwpoort en organiseert Pajottenland in thuishaven Gooik een G-meeting.

Ook op de weg worden er vrijdagavond al medailles uitgedeeld. Tijdens de Nacht Van West-Vlaanderen in Torhout (HAC), jarenlang het decor van de 100 kilometer, worden de Vlaamse medailles van de halve marathon verdeeld. Naast dat Kampioenschap van Vlaanderen, worden er vrijdagavond ook een marathon en andere deelafstanden - waaronder de Memorial Tom Compernolle over 10K - gelopen.

Zaterdagavond is er de 32ste Dwars door Gavere (DEIN, max.9,2K) en zondag is er keuze uit de Great Breweries marathon in Puurs (AVT, marathon en 25K) die ’s ochtends al op gang wordt geschoten in de Duvel-brouwerij; of de Kempense klassieker Herentals-Tielen met start rond het middaguur aan het sportcentrum in Herentals (TJAK, max.23K) of de 31ste Reynaertloop van Belsele (ACW, max.12K) in de namiddag.

Bekijk hier het overzicht van het wedstrijdaanbod in Vlaanderen.