09/02

KVV cross mannen: Kersten kampioen, Lahsene Bouchikhi de sterkste

atllnad-7472

Dieter Kersten.

Lahsene Bouchikhi heeft de CrossCup in Rotselaar gewonnen bij de mannen. Dieter Kersten liep naar een derde plaats en stak zo zijn eerste Vlaamse titel op zak.

Al in de aanvangsfase ging Lahsene Bouchikhi/RESC er als een raket vandoor, maar de Brit Adam Hickey en Dieter Kersten/ADD kregen de kloof gedicht. Dieter moest weer afhaken, maar de Brit gaf zich niet gewonnen. In de laatste ronde kon Lahsene toch afstand nemen en knap naar zijn allereerste CrossCup-overwinning snellen. Hickey en Kersten bleven twee en drie. Voor de vierde plaats was er een leuk duelletje tussen Michael Somers/LYRA en Steven Casteele/KKS, Michael was op het einde net iets sneller en werd derde Belg en tweede VAL-atleet.

In de korte cross bepaalde thuisloper Wesley De Kerpel/ROBA lang het tempo, maar in de spurt moest hij de duimen leggen tegen Oussama Lonneux/RFCL. Ward D'Hoore/HAC liep naar de derde plaats als tweede Vlaming, eerstejaar junior Abdullah Dubad/KKS maakte het KVV-podium compleet.

Bij de juniores was de Brit Matthew Stonier baas. Wout Debroyer/DCLA was met groot overwicht beste Belg en dus ook de nieuwe Vlaamse kampioen.

Bekijk hier de resultaten.