09/02

KVV cross vrouwen: Hanne Verbruggen maakt favorietenrol waar

atllnad-7267
Hanne Verbruggen heeft zich aan de Plas in Rotselaar tot Vlaams veldloopkampioene gekroond. Ze maakte haar favorietenrol waar, al moest ze de dagzege wel aan de Britse Kate Holt laten.

De vaste tactiek van Hanne Verbruggen/VITA was ook in Rotselaar weer te herkennen: als een speer vertrekken en zo proberen de concurrentie te versmachten. Ze bouwde al gauw een aanzienlijke kloof uit. De concurrentie uit eigen land was uitgeteld, maar dat gold niet voor de Britse Kate Holt. Die kon in de finale nog terugkeren en pakte de dagzege, Hanne de Vlaamse titel. Sofie Van Accom/ACHL liep lang solo in derde stelling en zelfs even op twee, maar moest op het einde wat gas terugnemen. Ze viel terug naar zes, maar bleef wel tweede Vlaamse en Belgische. Hanna Vandenbussche/AVR maakte het KVV-podium compleet op een achtste plaats.

De korte cross kreeg een enigzins verrassende winnares. Axana Schaeverbeke/ACME ging er al vroeg vandoor en werd nooit meer bijgebeend. Paulien Nelissen/OEH liep een oersterke laatste 500 meter en werd tweede, het brons ging naar Axana's clubgenote Zenobie Van Gansbeke/ACME.

Bij de juniores won de Britse Shannon Flockhart. Beste Belgische en dus ook Vlaamse was Jana Van Lent/VOLH.

Bekijk hier de resultaten.