13/09

KVV Cadetten: Vertongen, Bastil en De Cremer imponeren

de-cremer-chiel-2020-heusden-kvv-cadetten-800-jdc

Chiel De Cremer pakt de titel op de 800m in een bijzonder knappe tijd

Na de scholieren op zaterdag trokken de cadetten vandaag ook richting Heusden-Zolder voor hun Kampioenschap van Vlaanderen. Tinne Vertongen/RCT behaalde de dubbel op de sprintnummers in knappe tijden. Margaux Bastil/ASVO bleef nipt boven de 57 seconden op de 400m en Chiel De Cremer/ACP pakte de titel op de 800m in een indrukwekkende 1'58"07. Dinsdag kan je een uitgebreid verslag met reacties van de winnaars nalezen in @letiekleven. Vandaag geven we al een overzicht met enkele hoogtepunten. Een speciale dankjewel gaat ook uit naar AVT, die zorgde voor een heel vlotte organisatie de afgelopen twee dagen.

Belgisch recordhoudster op de 300m horden Zoë Laureys/DUFF mocht de dag openen op de lage horden met 42”36, amper vijf honderdsten boven haar BR. Niet veel later zagen we Zoë al terug aan de start voor de reeksen van de 100m. In de finale moest ze Tinne Vertongen/RCT laten voorgaan die de titel pakte in 12”19. Met die tijd komt Tinne op de tiende plaats aller tijden terecht. Zoë behaalde zilver in 12”26 en komt daarmee de top vijftien binnen. Later op de dag behaalde Tinne ook de titel op de 200m in een eveneens heel sterke 25”26. Bij de jongens werden de titels mooi verdeeld tussen Dieter Bergs/ROBA en Jarno Torck/LEBB. Dieter won de 100m  in een sterke 11”12 voor Jarno, jammer genoeg met teveel meewind. Op de 200m pakte Jarno (23”09) de titel voor Dieter (23”13) na een spannend duel waarbij ze zich letterlijk over eindmeet gooiden.

Naast Tinne Vertongen konden nog twee cadettes de dubbel realiseren, twee Gentse dan nog wel. Sena Tay/STAX pakte opnieuw de dubbel in het kogelstoten (13m49) en het discuswerpen (38m83). Camille Sonneville/KAAG won het verspringen voor Elodie Francart/ADD met 5m43, exact één centimeter verder dan Elodie. Op 80m horden pakte Camille haar tweede gouden medaille in een nieuw persoonlijk record van 11”35. Daarmee komt ze op de derde plaats aller tijden terecht. Een clubrecord zit er niet in, want dat staat op naam van Sarah Missinne met 11”24, tevens het Belgisch record. Als eerstejaarscadette heeft Camille volgend jaar nog tijd om dat record te pakken. Steffi De Saegher/ACW werd tweede in 11”41 en komt daarmee de top tien aller tijden binnen.

Op de 400m loopt er veel talent rond in Vlaanderen. Het volledige podium liep zelfs sneller dan Hilary Udechukwu/HAKI die gisteren de titel pakte bij de scholieren in 58”36. Margaux Bastil/ASVO liep naar een geweldige 57”05, goed voor een tiende plaats aller tijden, nadat ze al brons pakte op de 80m horden. Chadrak Belinda Bula Bula/VMOL verbeterde zich tot 57”61 en Nina Van Pelt/LOOI eindigde derde in 57”69. Bij de jongens moest Bram De Raedt/AVT niet onderdoen voor de prestatie van Margaux. Een week na zijn 50”90 tijdens de Nacht van de Atletiek liep hij naar de Vlaamse titel in 51”09.

Op de halve fond lieten vooral de jongens van zich spreken. Op de 800m werd het een strijd tot op het einde met Chiel De Cremer/ACP als eindwinnaar. Wonne Delcour/DAC werd tweede in 1’58”46, een tijd die andere jaren zo goed als altijd volstaat voor het goud. Wonne botste echter op een bijzonder sterke Chiel die met 1’58”07 de titel pakte. Op de 1500m maakte Cas Goos/BEHO de wedstrijd hard en liep bijna de hele tijd aan kop. Met 4’16”69 pakte hij op indrukwekkende manier de Vlaamse titel. De laatste rond van Jerome Kindt/AVR mocht ook gezien worden. Hij liep van de zesde naar de tweede plaats met een nieuw persoonlijk record van 4’18”74 er bovenop. 

Verder waren er nog knappe prestaties van Kamiel Van Raemdonck/SPBO in het discuswerpen. Hij pakte de titel in 48m32. Rune Ginkels/RCT sprong over 3m90 in het polsstokspringen en Dai Keïta/DCLA pakte uit met een sprong van 6m29 in het verspringen. Stan De Ketelaere/DEIN werd tweede in het verspringen met 6m05, maar pakte vanuit baan één wel de titel op de 100m horden in 14”13.

De volledige uitslag van het KVV Cadetten en Scholieren kan je hier nalezen. Morgennamiddag publiceren we alle foto’s van de podia van zowel het KVV Cadetten als Scholieren op onze facebookpagina. Dinsdag verschijnt er een nieuwe editie van @letiekleven met een verslag over het KVV Cadetten met reacties van de winnaars.