28/08

Kom onze Belgische toppers aanmoedigen op het BK!

couverture-facebook
Heel wat mooie namen op de affiche van het Belgisch Kampioenschap AC-AMH van komende zaterdag en zondag. Kom al onze Belgische atletiektoppers vooruitstuwen naar topprestaties! Het Belgisch Kampioenschap betekent voor enkele toppers dé laatste kans om zich alsnog te kunnen plaatsen voor het WK in Doha dat eind september van start gaat.

Nafi Thiam/RFCL zal op het WK opnieuw als topfavoriete op de zevenkamp van start gaan, op het BK zal ze in actie komen op de 100m horden. Op dit nummer zal Eline Berings/RCG zich op de valreep proberen te plaatsen voor Doha, hiervoor zal ze 12"98 nodig hebben. Anne Zagré/RESC is de favoriete voor de Belgische titel, ze liep dit jaar al 12"96 en heeft haar ticket voor het WK al op zak.

Bij de mannen is het vooral uitkijken naar het duel tussen Jonathan Sacoor/OEH en de broers Dylan en Kevin Borlée/RCB op de 400m. Alle drie mikken ze op de limiet van 45"30. Jonathan Borlée/RCB neemt het in de 200m op tegen collega Tornado Robin Vanderbemden/SER en zilveren medaillewinnaar op het EK beloften Kobe Vleminckx/ACHL.

Nog een kanshebber om zich alsnog te plaatsen voor Doha is Michael Obasuyi/OEH. Op de 110m horden liep hij in Oordegem al 13"54, een fractie verwijderd dus van de gevraagde 13"46. Philip Milanov/VAC zal zijn seizoensbeste met 27cm moeten verbeteren. Hij wierp zijn discus dit jaar al 64.73 meter, kan hij zich zondag verzekeren van het WK met een worp van boven de 65 meter?

Bij de vrouwen wordt het ook uitkijken naar de prestatie van Renée Eykens/AA op de 800m. Ze toonde gisteren nog haar goeie vorm door een SB van 2:01.82 te lopen in Italië, voor het WK heeft ze 2:00.60 nodig. Op de 800m worden, zowel bij de mannen en vrouwen, hazen voorzien. Op de 400m zal Camille Laus/RCB haar seizoensbeste, 52"58, nog gevoelig moeten verbeteren om de gevraagde 51"80 te lopen.

Een mooi duel om de Belgische titel verwachten we bij de 400m horden. Hanne Claes/RESC, al geplaatst voor het WK, neemt het op tegen Europees beloftenkampioene én collega Cheetah Paulien Couckuyt/AVKA. Paulien zit trouwens met haar 56"17 ook dicht tegen de limiet van 56"00.

In het polsstokspringen krijgen we bij de mannen een duel tussen man in vorm Ben Broeders/DCLA en Arnaud Art/FCHA. Ben ging al over de gevraagde 5m71, in juni sprong hij naar een nieuw Belgisch record van 5m76. Arnaud komt met zijn SB van 5m70 amper één centimeter te kort. Ook bij de vrouwen zit er nog een limiet in, Fanny Smets/CABW zal haar SB van 4m51 met 5cm moeten verbeteren om haar ticket richting Doha te boeken.

Meer info (oa tijdschema, deelnemers) kan je terugvinden op deze pagina.