23/06

Allianz Belgian Championships: zondag mét publiek!

bk-2021-outdoor
Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vinden de Allianz Belgian Championships plaats in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Na de beslissingen van het Overlegcomité van vorige vrijdag mogen we op onze finaledag, zondag, 2500 toeschouwers toelaten.

We krijgen dus de kans om als eerste nationale sportevenement opnieuw grotere aantallen publiek te ontvangen. Uiteraard zijn er nog een aantal coronaregels te volgen zoals daar zijn: het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand, op uitzondering van mensen die behoren tot jouw bubbel. Regelmatig je handen wassen en ontsmetten blijft belangrijk.

Alle aanwezigen zullen ter plaatse ook een nieuw mondmasker krijgen, het mondmasker dat de aanwezigen aanhebben bij het toekomen moeten ze ofwel wegwerpen ofwel opbergen.

Hierbij nog extra info voor het publiek:

  • Zaterdag zijn de huidige coronaregels nog van kracht en kan elke atleet 1 begeleider meebrengen (zoals geregistreerd in Alabus).
  • Zondag treden de versoepelingen van het laatste Overlegcomité in werking en is tot 2500 personen in het publiek toegelaten. Publiek heeft vrij toegang (toegangsprijs 10€, te betalen ter plaatse), bestendige toegangskaarten zijn geldig (VAT-kaart,…)
  • Er worden drankjes (volgens het concept Take Away) voorzien.
  • Toeschouwers moeten geen sneltest ondergaan op zondag om toegang te krijgen tot het stadion. 

Hierbij nog extra info voor de atleten:

  • Zaterdag en zondag zijn er kleedkamers ter beschikking.
  • Atleten (en trainers/begeleiders) moeten dit weekend geen negatieve PCR-test voorleggen, noch een sneltest ondergaan om toegang te krijgen tot het stadion. 
  • Voor alle atleten die een podium behaald hebben: we voorzien het podium vlak na de wedstrijd, daarna krijg je 2 toegangsbandjes voor de Allianz VIP receptie (één voor de atleet en één voor een begeleider) en word je begeleid naar het fotomoment waar er een foto zal genomen worden in de nationale uitrusting met het oog op internationale kampioenschappen (deze kledij mag je houden). Tijdens de Allianz VIP receptie gelden de regels van de horeca, dit wil zeggen met maximum 8/tafel en alleen zittend consumeren.

Je kan alle info rond het kampioenschap (tijdschema, deelnemers en toegangsplan) terugvinden op onze website.