02/06

Kimeli en Carton lossen verwachtingen nog niet in

-ldq0421

Simon Debognies: nu ook EKu23-minimum voor de 1500m.

Isaac Kimeli/OEH en Louise Carton/ACME trokken vrijdag naar Nijmegen in de hoop zich er te kunnen kwalificeren voor het WK in Londen. Isaac finishte zijn 1500m in 3’38”01 en bleef zo twee seconden van het minimum verwijderd, Louise haalde de finish van haar 5000m niet. Dat laatste overkwam helaas ook haar clubgenote Axelle Dauwens/ACME in het Deense Aarhus.

Isaac Kimeli ging in Nijmegen resoluut voor de WK-limiet van 3’36”00 in de 1500m. De wedstrijd zelf en het haaswerk verliepen zoals verhoopt en op zich ideaal voor een mooie eindchrono, maar de Hallenaar liep tactisch niet de beste koers. Hij geraakte helemaal achterin verzeild en kwam na 800 meter pas door in 1’58". In een straffe laatste ronde - 55 seconden - kon hij nog zes tegenstanders voorbijsnellen, maar zijn offensief kwam eigenlijk te laat. Hij eindigde als zevende in 3’38”01. “Ik kwam al in het begin helemaal achterin terecht en liet mij ook nadien nog verschillende keren insluiten. Jammer, want de benen zijn echt heel goed. Ik moet nog leren om voorin mee te spelen zonder al te veel krachten te verspelen met duwen en trekken. Het gevoel was goed van begin tot eind, maar de chrono valt tegen.” Isaac loopt volgende zaterdag een 800 meter in Hengelo, daags voor de prestigieuze FBK games op dezelfde locatie.

Isaacs clubgenoot Simon Debognies/OEH maakte indruk door de B-reeks te winnen en zijn persoonlijk met liefst vier seconden bij te stellen naar 3’41”53. Simon is nu zowel in de 5000m als de 1500m geplaatst voor het EK beloften in Polen.

Louise Carton ging in de 5000m tot aan drie kilometer mee richting WK-limiet van 15’22”00, maar moest haar wedstrijd staken. Axelle Dauwens trad in haar woonplaats Aarhus in de 400m horden aan, maar maakte een technische fout in het begin van de wedstrijd en moest uitstappen. Axelles volgende wedstrijd is de EA-classic in Praag, nu maandag.