10/09

Kids & Co dag en extra bijscholingen voor jeugdtrainers

kids-co-dag-2019
Terwijl het seizoen op zijn einde loopt, raakt de kalender met opleidingen en bijscholingen goed gevuld. Op 16 oktober vindt een nieuwe Kids & Co dag plaats, met zowel theorie- als praktijksessies over trainingsinhoud voor jeugdatleten. Niet alleen tijdens de Kids & Co Dag kan jouw kennis en atletiekbagage aanvullen, want in oktober staan nog drie extra bijscholingen voor jeugdtrainers gepland.

Kids & Co Dag 2021

Op zaterdag 16 oktober kan je in atletiekstadion De Veen en de Golazo Arena in Heusden-Zolder terecht voor een nieuwe editie van de Kids & Co Dag! Het programma omvat drie theorie- en drie praktijksessie voor zowel de leeftijdsgroep kangoeroes/benjamins als voor de leeftijdsgroep pupillen/miniemen. Voor trainers van kangoeroes/benjamins staan onder meer sessies over gedragsproblematiek als multimove in atletiek op het programma en voor trainers van pupillen/miniemen staat onder meer een initiatie polsstok, krachttraining en ook een sessie om de actieve leertijd bij technische nummers te verhogen gepland. Alle deelnemers krijgen ook een attest, opgemaakt door de Vlaamse Trainersschool.

Het volledige programma met alle sessies en informatie om in te schrijven voor de Kids & Co Dag vind je hier.

Extra bijscholingen voor jeugdtrainers

Oktober is de ideale maand om jouw kennis en vaardigheden aan te scherpen om met volle goesting aan een nieuw atletiekseizoen te beginnen. Naast de sessies tijdens de Kids & Co Dag kan je doorheen de maand oktober ook deelnemen aan drie extra bijscholingen voor jeugdtrainers.

Op zondag 3 oktober kan je in Lokeren terecht voor een bijscholing over “Hordelopen voor jeugdatleten”. Hoe bouw ik de technische aspecten van het hordenlopen op binnen de jeugdcategorieën en aan welke voorwaarden moet voldaan worden alvorens een stap verder te gaan binnen de technische scholing? Met deze vragen gaan we aan de slag.

Het belang van het veelzijdig beoefenen van alle atletiekdisciplines is aangetoond. Hoe je als trainer die veelzijdigheid in een jouw trainingen aan bod kan laten komen doorheen het jaar wordt behandeld tijdens de bijscholing Veelzijdigheid in de jeugdtraining”, die je zowel in Brugge, op zondag 10 oktober, als in Lanaken, pp zondag 17 oktober, kan volgen.

Een overzicht van alle bijscholingen voor jeugdtrainers vind je hier.

Meer info

Wil je graag mee info over de opleidingen? Neem contact op met Sietske Lenchant (02/474 72 19). Indien de club een factuur wenst voor de deelnemers, neem dan ook contact op met Sietske. Een gezamenlijke betaling wordt dan voorzien waarbij de club de inschrijvingen betaalt. De deelnemers dienen zich dan níét via de webshop in te schrijven.