10/12

Juniores jongens op zucht van podium

belgaimage-130232452-full

Tim Van de Velde, Dries De Smet en John Heymans mochten na hun race een feestje bouwen.

De Belgische juniores jongensploeg is op het EK veldlopen in Samorin op een zucht van het brons gestrand. Ze kwamen twee puntjes tekort. Tim Van de Velde was eerste Belg op plaats 11.

Tim Van de Velde/DUFF was geen moment voorin te weg te denken na zijn sterke start. De toplopers waren net te sterk voor onze eerstejaars, maar met een elfde plaats hield hij knap stand. Ook Dries De Smet/LEBB liep een dijk van een race en liet op het einde nog eens zijn kenmerkende snelle beentjes spreken om als zestiende te finishen. John Heymans/DCLA, nog altijd een beginneling in de atletiek, rukte prachtig op en finishte op een prima 24ste stek. De drie verzamelden 51 punten, met 49 punten werd het brons gewonnen.

Ziad Audah/CABW kreeg het na een snelle start zwaar en viel zwaar terug, maar kon zich in het slot wel nog herpakken om uiteindelijk op nummer 54 binnen te lopen. Lucas Da Silva/RFCL verzeilde na een valpartij achterin en was 73e.

Onze meisjes Paulien Nelissen/ACA en Mathilde Deswaef/WS kwamen om ervaring op te doen en vochten een verwoed duelletje uit middenin het pak. Het was uiteindelijk Paulien die na een oprukkende koers op 60 uitkwam, net voor Mathilde die 61e werd.

Bekijk hier het overzicht van de EK veldlopen in Samorin.