24/08

Jonathan Sacoor blijft geloven in individuele WK-limiet

sacoor-vita-2019

Jonathan Sacoor.

Hij was voor meer gekomen. Jonathan Sacoor moest vrijdag op de Brussels Grand Prix vrede nemen met 46.39 in de 400 meter, precies drie tienden boven zijn seizoensbeste en meer dan een seconde boven de WK-limiet, die op 45.30 staat. En toch geeft de wereldkampioen bij de juniores de moed niet op.

“De vorm is goed, daar ben ik zeker van”, zei Jonathan Sacoor/OEH zonder aarzelen na zijn wedstrijd in Brussel, die hij overigens won. “Alleen heb ik het niet aangepakt zoals het moet. Coach Jacques had gezegd dat mijn belangrijkste aandachtspunt mijn start was, en die was gelukkig heel goed vandaag. Dus daarover mag ik tevreden zijn. Maar bij het ingaan van de laatste bocht, ben ik gaan vertragen. Ik liet me terugzakken van de eerste naar de derde plaats, terwijl dat nergens voor nodig was. In de laatste rechte lijn ben ik wel opnieuw versneld, maar zoiets maak je niet meer goed. Ik heb dom gelopen”, vatte Jonathan samen.

Op het BK volgende week en de Memorial Van Damme volgen nog twee kansen op de WK-limiet of op zijn minst een mooie chrono, telkens op de snelle piste van het Koning Boudewijnstadion, net als gisteren. “De omstandigheden waren ideaal, dus het is zonde dat ik er geen gebruik van heb gemaakt. Maar mijn gevoel zat wel goed. Dat moet ik meenemen naar de volgende afspraken, want ik denk nog altijd dat die WK-limiet tot mijn mogelijkheden behoort.”

In het discuswerpen was het voor Philip Milanov/VAC alweer net niet. Hij gooide 64m19, voor Doha is 65m00 nodig. “Frustrerend”, vatte Philip na afloop zijn wedstrijd en tegelijkertijd zijn afgelopen weken samen. “Door mijn blessure in het voorseizoen heb ik lang niet kunnen werpen, en dat voel ik nog altijd. Het is het allereerste jaar dat ik zo sukkel met die limiet. Het gaat wel in stijgende lijn, dus ik geloof nog altijd dat het goedkomt. Op training draait het goed. Ik had mijn techniek aangepast omdat het niet draaide, maar eigenlijk moet je trouw blijven aan je eigen stijl. En dus ben ik ondertussen weer geswitcht naar mijn oude techniek.”

Vandaag is Philip alweer te bewonderen op de Flanders Cup in Huizingen, ook het BK staat zeker op zijn planning. Of hij ook op de Memorial Van Damme te zien is, blijft nog even afwachten. De kans is echter groot dat hij van de organisatie een wildcard krijgt.