12/05

Jeugdteams aan de bak in de Beker van Vlaanderen

20220430-000415-johnny-de-ceulaerde-val-bvv-lokeren-nikon-d600-jd67403

Vorig jaar vierden de cadetten en scholieren van KAAG Gent de Beker-winst na een spannende strijd.

Het atletiekweekend staat volledig in het teken van de Beker van Vlaanderen. Deze keer is de jeugd aan de beurt met op zaterdag de pupillen en miniemen in hun schiftingen en op zondag de cadetten en scholieren.

De maand mei blijft traditiegetrouw de interclubmaand. Na de geslaagde BVV AC van vorige zondag mogen de jeugdteams dit weekend hun kunnen tonen. De pupillen en miniemen verspreiden zich zaterdag over Vlaanderen voor hun schiftingen. AZW, ACME, VS, AVLL, ROBA en VMOL nemen de rol van organisator op zich. 62 clubs dingen mee aan felbegeerd ticket voor de finale die op 23 september zal plaatsvinden.

Zondag is het de beurt aan de cadetten en scholieren voor hun Beker van Vlaanderen. Kessel-Lo (DCLA) is het strijdtoneel voor de clubs in de hoogste afdeling (Landelijke 1). Daar zullen de twaalf deelnemende teams uitmaken wie het beste cadetten- en scholierencollectief van Atletiek Vlaanderen heeft. Benieuwd of het even spannend wordt als vorig jaar toen KAAG (448 pt.) nipt AVLO (443pt.) en DCLA (442pt.) klopte. In Landelijke 2A in Deinze (DEIN) en in Landelijke 2B in Bornem (SPBO) verzamelen er ook 12 clubs. De interclubmatch in Landelijke 3 A vindt plaats in Ertvelde bij Ac Rieme. Ac Lanaken verwelkomt de clubs van Landelijke 3B.

Een overzicht van de Bekercompetitie is hier terug te vinden.

Naast al dat interclubgeweld is er ook nog een grote internationale wheelermeeting in Oordegem op zondag. Lees er alles over op deze pagina.