19/10

Isaac Kimeli wil vijfde keer op rij winnen in Gent

adam7-kimeli

Isaac Kimeli.

Zondag begint de Structabo CrossCup, en dus moeten de betere afstandslopers na een korte rustperiode alweer aan de bak. Isaac Kimeli hoopt de relays met zijn club OEH al voor de vijfde keer op rij te winnen.

“Ik verwacht hem eigenlijk wel, die vijfde overwinning”, steekt Isaac Kimeli/OEH van wal. Robin Hendrix/OEH is startloper bij de mannen uit Huizingen, gevolgd door Simon Debognies/OEH en dan Isaac. “Soufiane Bouchikhi/RFCL en Bashir Abdi/RCG zijn er niet bij, en dus is de tegenstand op papier iets minder dan vorig jaar. Het is gewoon een hele leuke wedstrijd om het seizoen mee te beginnen, en het is ook belangrijk voor de club. Als je ‘moet’ winnen, zoals nu, komt er wel wat stress bij kijken.”

In tegenstelling tot vorige jaren bereidt Isaac het veldloopseizoen, inclusief een eventuele selectie voor het EK cross, niet voor in Zuid-Afrika. Hij werkte wel een stage van drie weken af in de Bakala Academy in Leuven. “Vandaag is de laatste dag. Ik ben mijn spullen aan het pakken. We sliepen ongeveer op 2.200 meter hoogte, en samen met Simon, Robin, Lisa Rooms/OEH en Dorian Boulvin/CABW is het een mooie stage geworden. Na mijn rustperiode ben ik nu een dikke drie weken weer goed aan het opbouwen. Woensdag had ik nog een lactaattest, en ook die was heel goed.”

De keuze om in het land te blijven dit jaar, is gericht op een selectie voor het EK cross. "Dat is het grote doel van mijn veldloopseizoen. In Gent en Mol wil ik in de eerste plaats ritme opdoen voor Roeselare, maar ik wil een goeie wedstrijd in Mol ook achter de hand kunnen houden om mijn vorm aan te tonen, voor als ik in Roeselare weer een mindere dag heb. Op het EK zelf denk ik dat we als ploeg, bijvoorbeeld met Soufiane en Lander Tijtgat/VAC, heel sterk voor de dag kunnen komen."

Na het EK in Tilburg ziet Isaac zijn winter er anders uit dan alle voorgaande jaren. "Na nieuwjaar doe ik in principe geen crossen meer. Ik kies voor het EK indoor in maart in Glasgow."