22/02

Isaac Kimeli wil titel verlengen op BK cross

1-kimeli

Isaac Kimeli.

Drie keer won Isaac Kimeli het BK veldlopen al. Je zou bijna vergeten dat hij nog maar 24 is. Zondag is de ambitie in het park van Laken duidelijk: een vierde titel, zijn derde op rij, mee naar huis nemen.

"Mijn ambitie voor zondag is om de wedstrijd te winnen", zegt Isaac Kimeli/OEH in aanloop naar het BK cross. Gezien zijn palmares in het veld de laatste maanden en jaren is de ambitie van Isaac verre van ongegrond, alleen zijn ook Lander Tijtgat/EA en Soufiane Bouchikhi/RFCL er heilig van overtuigd dat ze de hoofdvogel kunnen afschieten. "Voor mij is Soufiane de favoriet. Hij heeft twee maanden alleen maar getraind in functie van dit BK", zegt Isaac.

De vice-Europees kampioen veldlopen verwacht in Brussel sterker voor de dag te komen dan twee weken geleden in Rotselaar, waar hij de zege aan Lander Tijtgat moest laten. "Ik voel me heel goed. In functie van het BK heb ik enkele zware trainingen afgewerkt. De conditie zit snor."

Honderd procent uitgerust is Isaac niet, want hij slaapt momenteel op hoogte in functie van het zomerseizoen. "Meteen na Rotselaar ben ik in Bakala Academy getrokken, en ik blijf er tot volgende vrijdag. In de tweede helft van maart lig ik er opnieuw twee weken om mijn hoogtestage in Amerika voor te bereiden."

Vorig jaar had Isaac op het BK cross nog iets recht te zetten: hij mocht eerder op dat seizoen niet naar het EK veldlopen en werd in elke CrossCup geklopt door Soufiane Bouchikhi. Dat ligt dit seizoen, na een zilveren plak in Tilburg, anders. "Ook als ik niet win zondag is mijn seizoen al dik geslaagd. Dat verandert niet meer."