31/03

Isaac Kimeli voor volle 5 weken in VS

adam7-kimeli

Isaac Kimeli.

Isaac Kimeli is gisteren naar Flagstaff, in de Verenigde Staten, afgereisd. Hij verblijft er de volle vijf weken, zal er de basis leggen voor zijn zomerseizoen, maar ook al twee keer in competitie uitkomen.

Om de aanpassingsperiode aan de hoogte in te korten, verbleef Isaac Kimeli/OEH eerst twee weken in de Leuvense Bakala Academy. "Ik zat er de hele periode samen met Jeroen D'hoedt, en ik heb er eigenlijk wel van genoten. We zaten op 2.700 meter en dat is goed verlopen", aldus Isaac vanuit Amerika over de voorbereiding op de hoogtestage.

Ook in Flagstaff is Isaac verre van alleen. Zijn trainer Tim Moriau en tal van trainingsgenoten als Simon Debognies, Jeroen D'hoedt, Lisa Rooms en Robin Hendrix zijn ook mee afgereisd. "Ik ben al eerder in Flagstaff geweest. Het is een mooie plaats om te trainen, dus ik kom hier wel graag."

Het doel in de States is tweeledig. Enerzijds een basis leggen voor het komende seizoen, maar eigenlijk wil Isaac naar België terugreizen met een EK-limiet in zijn valies. Zoals hier eerder al kort aangehaald, verschuift de focus deze zomer van de 1.500 naar de 5.000 meter.

"Ik zal zeker veel kilometers maken tijdens deze stage, met het oog op het EK in Berlijn. Maar ik loop hier in Amerika ook al meteen twee keer de 5.000 meter. Eerst in Los Angeles op 20 april, dan in Stanford op 3 mei. Doel is de limiet, liefst al bij de eerste poging. Ik denk verder niet aan een concrete tijd, maar wil gewoon zo snel mogelijk gaan."

Voor Berlijn is 13:39.19 gevraagd, het persoonlijk record van Isaac staat op 13:34.48.