31/08

Isaac Kimeli trekt ambitieus naar Memorial

adam7-kimeli

Isaac Kimeli.

Na het missen van het WK wil Isaac Kimeli vrijdag bij de Memorial Van Damme nog eens tonen dat hij het afgelopen jaar wel degelijk stappen zette. Hij voelt zich nog fris en is ambitieus. Pieter-Jan Hannes past voor de Memorial dit jaar en richt het vizier nu volledig op een nieuw seizoen.

Isaac Kimeli/OEH krijgt in Brussel voor de tweede keer op enkele weken tijd de kans om aan treden tijdens een Diamond League. Zijn mijl in Birmingham was geen onverdeeld succes, maar het maakt de honger om op de Memorial niet alleen mee te lopen, maar ook echt te presteren, alleen maar groter. De 1.500m met ook Ismael Debjani/CABW, Tarik Moukrime/RESC en Ali Hamdi/DCLA is een van de weinige disciplines waar er in het nieuwe format nog plaats is voor Belgen.

"In Birmingham zat ik alweer te ver. Maar ik voel me nog heel goed, en zou het seizoen zelfs nog langer kunnen rekken. Zondag werkte ik nog een erg sterke training af. Het doel is duidelijk: sub 3'37", aldus Isaac. Zijn persoonlijk record staat sinds Heusden op 3'37"66.

Philip Milanov/VAC gaf eerder al aan dat de Memorial Van Damme, waar hij als enige Belg meedoet om de eindzege in de Diamond League, een topprioriteit was en is voor hem. Na zijn teleurstellende WK is de Memorial de uitgelezen kans om zijn seizoen op te poetsen.

Pieter-Jan Hannes/OLSE nam na de Flanders Cup in Kessel-Lo nog even de tijd om na te denken of hij nog enkele wedstrijden op de agenda zou plaatsen, maar koos er uiteindelijk voor om dat niet te doen. Zijn zwaar verkort zomerseizoen is afgelopen. "Er zijn niet veel wedstrijden meer, en ik ga er geen meer doen. Ik wil nu stilaan richting winter gaan, waarin ik opnieuw ga crossen."